Antena 3 CNN Actualitate Locale Spitalul din România la care apa caldă vine după trei minute, iar duşurile nu au perdea. Mărturia unei paciente: "La chiuveta din salon curge apă într-o găletușă"

Spitalul din România la care apa caldă vine după trei minute, iar duşurile nu au perdea. Mărturia unei paciente: "La chiuveta din salon curge apă într-o găletușă"

O pacientă care a stat internată într-un spital din România a scos la iveală mai multe probleme grave. Femeia susține că apa de la chiuvetă curge într-o găletușă, iar dușurile nu au perdea.

Spitalul din România la care apa caldă vine după trei minute, iar duşurile nu au perdea. Mărturia unei paciente: "La chiuveta din salon curge apă într-o găletușă"
Sursa foto: Turnul Sfatului
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2023   •   15:37

O pacientă în vârstă de 70 de ani a semnalat o serie de probleme existente în Spitalul Clinic Județean Sibiu, după ce a fost internată, timp de o săptămână, pe Secția ORL.

Pe lângă lipsa apei calde, femeia a susține că baia este comună cu un salon de bărbați, iar dușurile nu au perdea.

"Cea mai mare problemă este că secția nu are absolut deloc apă caldă. Apoi dușurile nu au paravan. Nu ai niciun pic de intimitate la toalete.

Eu am stat internată o săptămână acolo, dar am înțeles că sunt de doi ani aceste probleme. La chiuveta din salon curge apă în continuu într-o găletușă galbenă.

Citește și: Stareţ din Maramureș, căzut în păcat: A fugit de la mănăstire şi s-a însurat. Enoriașii au văzut imaginile de la nuntă pe internet

Paravanul de la duș stă sprijinit afară, pe perete. Încă un aspect. Baia era comună cu un salon de bărbați, dar nu se putea încuia ușa, că poate te mai spălai la duș și cu apă rece, dar nu puteai pentru că veneau bărbații peste tine”, povestește femeia.

Ea a mai adăugat că îngrijitoarele de pe secție încălzeau apa cu un fierbător pentru a putea curăța mopurile cu care spălau pe jos.

În replică, reprezentanții spitalului au transmis că secția dispune de apă caldă, însă este necesar ca pacienții să aștepte mai mult, din cauza faptului că centrala nu se află în apropiere.

"În cadrul Secției Clinice ORL furnizarea apei calde este asigurată și nu a fost niciodată întreruptă permanent.

Subliniem că dispunerea centralei termice din pavilionul Oftalmologie unde își desfășoară activitatea și Secția Clinică ORL (la parter) se găsește la o distanță de peste 20 de metri față de punctele de folosință, fapt care presupune un timp de așteptare mai mare până când apa caldă ajunge la grupurile sanitare (chiuvete, duș).

Au fost efectuate măsurători, iar temperatura apei calde în centrală nu scade sub 40 grade Celsius”, au declarat reprezentanții spitalului, pentru Turnul Sfatului.

Ce au găsit inspectorii DSP

În urma controalelor, inspectorii DSP au confirmat faptul că secția dispune de apă caldă, însă este nevoie de trei minute pentru ca aceasta să ajungă la chiuvetă.

"La toate lavoarele din carul secției există apă curentă caldă (la lavoarul din grupul sanitar comun al celor două saloane timpul de așteptare pentru apa caldă este de aproximativ 3 minute).

Asistenta-şefă declară că în ultima perioadă nu au fost întreruperi în ceea ce priveşte furnizarea apei calde, nefiind astfel necesară încălzirea apei pentru curăţarea ustensilelor de curăţenie utilizate în saloane”, spun inspectorii DSP.

Cu toate acestea, s-a constatat, în momentul controlului, că ușile de la baie nu aveau încuietori, iar perdeaua de la duș a fost pusă chiar înainte de sosirea inspectorilor.

"La dușul din grupul sanitar comun există perdea (observându-se că aceasta a fost pusă recent, respectiv în dimineața zilei de 17.07.2023). Pentru a asigura intimitatea pacienţilor, inspectorii sanitari au dispus dotarea cu încuietori a celor două uşi, fiind stabilit un termen de remediere”, au mai transmis inspectorii DSP.

×
Subiecte în articol: Spital Sibiu pacienta apă caldă
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close