Antena 3 CNN Actualitate Locale Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie. Ce spun specialiştii

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie. Ce spun specialiştii

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța va fi redeschis în decembrie, la mai bine de două luni de la incendiul în care 12 oameni şi-au pierdut viaţa. Anunţul a fost făcut de autorităţíle locale, care spun că se vor lua toate măsurile necesare de siguranță, pentru a nu se mai repeta o tragedie precum cea de la începutul lunii trecute

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța ar putea fi redeschis în decembrie. Ce spun specialiştii
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Noi 2021   •   10:19

Se fac ultimele pregătiri pentru redeschiderea spitalului de boli infecţioase de la Constanţa. În urmă cu două luni secţia de terapie intensivă a fost cuprinsă de flăcări.

"În momentul de faţă se efectuează lucari pentru refacerea la circuitele elctrice astfel încât ele să fie avizabile şi sigure", a declarat Silivu Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

12 oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța

În urmă cu două luni, zeci de pacienţi aflaţi în stare gravă au fost scoşi în curtea spitalului şi apoi transferaţi la alte spitale. Şapte oameni şi-au pierdut viaţa în timpul deflagraţiei, iar alţi cinci s-au stins din viaţă câteva zile mai târziu.

După tragedie, au fost făcute mai multe expertize, astfel încât, după ce va fi redeschis, spitalul să funcționeze în deplină siguranță şi cu toate avizele necesare.

"După incident, am avut doi experţi desemnaţi de către Inspectoratul pentru Siguranţa în Construcţii, unul pentru evaluarea structurii clădirii şi celălalt pentru evaluarea circuitelor pentru detecţia la incendii. Documentaţia solicitată de aceşti experţi din partea spitalului este predată. Ei se află în stadiile finale de evaluare", Claudia Cambrea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Cea mai gravă problemă este cea a personalului

Acum foştii angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase sunt detaşaţi la alte unităţi medicale şi ar urma să fie aduşi înapoi în luna decembrie.

"Personalul este fie detaşat pe o perioadă de 3 luni de zile, fie detaşat pe perioadă de o lună de zile cu posibilitate de prelungire. O parte dintre anagajaţii spialului au rămas în clădirea instituţiei şi desfăşoară activităţi conexe", a adăugat Silviu Coşa.

Expertizele specialiştilor au scos la iveală faptul că incendiul ar fi pornit din zona plafonului, cel mai probabil din cauza unor becuri.

Este prima concluzie a specialiştilor care au analizat şi au pus cap la cap toate probele.

Se mai aşteaptă, însă, şi conculziile INSEMEX şi cele ale Institutului de Expertize Criminalistice.

×
Subiecte în articol: decembrie Constanța specialisti incendiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close