Antena 3 CNN Actualitate Locale Control la Spitalul Universitar de Urgență București după moartea lui Eduard Giosu

Control la Spitalul Universitar de Urgență București după moartea lui Eduard Giosu

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a solicitat un control al autorităților competente cu privire la asistența medicală acordată lui Eduard Giosu.

Control la Spitalul Universitar de Urgență București după moartea lui Eduard Giosu
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2023   •   17:45

Spitalul Universitar din București a cerut Direcției Generale urgențe medicale să verifice cum a fost acordată asistență medicală în cazul lui Eduard Giosu.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la asistența medicală acordată unui pacient adus la Unitatea de Primiri- Urgențe în data de 18.09.2023, conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a solicitat un control al autorităților competente, conform Ordinului 92/2021 pentru aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Direcției Generale urgențe medicale, CAPITOLUL III- Obiectivele şi atribuţiile principale ale direcţiei generale, art 6. , alin (2) Direcţia generală are următoarele atribuţii principale, lit. g) "constată şi aplică sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat"; și lit. h) "verifică activităţile specifice care se desfăşoară integrat, din punctul de vedere al intervenţiilor şi al asigurării asistenţei medicale de urgenţă", transmite conducerea Spitalului Universitar de Urgență București.

Eduard Giosu a fost transportat la spital cu răni la nivelul capului, la scurt timp după intervenția unui echipaj de poliție.

Citeşte şi: Polițista care a filmat încătușarea lui Eduard Giosu rupe tăcerea. Femeia recunoaște că tânărul a fost lovit de colegii ei

Eduard a murit la spital în urma unui stop cardiorespirator și a unui edem cerebral. La autopsie s-a constatat că tânărul consumase anterior mai multe substanțe interzise.

Familia acuză poliția că agenții au intervenit în forță și i-au cauzat moartea.
 

×
Subiecte în articol: Eduard Giosu Spitalul Universitar control
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close