Antena 3 CNN Actualitate Locale Sportivii de performanță înscriși la școlile și liceele din Sectorul 2 vor fi premiați în bani. Ce sume vor primi

Sportivii de performanță înscriși la școlile și liceele din Sectorul 2 vor fi premiați în bani. Ce sume vor primi

Consilierii locali ai Sectorului 2 au aprobat astăzi un proiect care prevede premierea în bani a sportivilor de performanţă care sunt înscrişi în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ din această zonă administrativă şi sunt laureaţi la concursurile şi competiţiile sportive europene, mondiale şi olimpice.

Sportivii de performanță înscriși la școlile și liceele din Sectorul 2 vor fi premiați în bani. Ce sume vor primi
Sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    27 Iul 2022   •   23:00

Printre sportivii deja premiați se numără şi campionul mondial la nataţie David Popovici, iar propunerea a stârnit mai multe dispute între consilierii USR şi cei ai PSD, reclamându-se lipsa unui sprijin real pentru sportivi înainte de rezultatele care l-au făcut celebru pe Popovici, potrivit Agerpres.ro.

Proiectul privind recompensarea campionilor mondiali şi europeni la discipline olimpice a fost votat cu 24 de voturi "pentru".

Recompensele pentru rezultatele la competiţiile sportive internaţionale mondiale şi olimpice sunt pentru juniori: 20.000 de lei pentru locul 1, 10.000 lei pentru locul 2 şi 5.000 de lei pentru locul 3, iar pentru sportivii seniori 35.000 lei pentru locul 1, 15.000 de lei pentru locul 2 şi 10.000 de lei pentru locul 3.

Pentru competiţiile europene, se vor acorda la juniori 10.000 de lei pentru locul 1, 5.000 de lei pentru locul 2 şi 3.000 de lei pentru locul 3, iar pentru sportivii seniori 20.000 lei pentru locul 1, 10.000 de lei pentru locul 2 şi 5.000 de lei pentru locul 3.

Proiectul a fost propus de Radu Mihaiu, după succesul înregistrat la mondialele de înot de David Popovici, care este elev în Sectorul 2

Primarul Radu Mihaiu anunțat, pe 20 iunie, că va propune Consiliului Local o bursă de 50.000 de lei pentru campionii mondiali la discipline olimpice, inspirat fiind de succesul înregistrat la mondialele de înot de David Popovici, care este elev în Sectorul 2, administrat de Mihaiu.

Edilul l-a felicitat pe noul campion mondial la proba de 200 de m la Campionatul Mondial de la Budapesta:

”Felicitări David Popovici! De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă. Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei. Performanța adevărată merită răsplătită. Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot. Încă o dată, felicitări unui mare campion!”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: sportivi şcoli licee sectorul 2 bani
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close