Antena 3 CNN Actualitate Locale Stâlpi montaţi în mijlocul trotuarului, "soluția smart" a Primăriei Alba Iulia pentru înlocuirea iluminatului public

Stâlpi montaţi în mijlocul trotuarului, "soluția smart" a Primăriei Alba Iulia pentru înlocuirea iluminatului public

Schimbarea iluminatului public din municipiul Alba Iulia i-a revoltat pe pietoni, după ce stâlpii au fost montați fix în mijlocul trotuarului.

Stâlpi montaţi în mijlocul trotuarului, "soluția smart" a Primăriei Alba Iulia pentru înlocuirea iluminatului public
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Ian 2023   •   19:14

În prezent, pe mai multe străzi, sunt în derulare lucrări de înlocuire a rețelei de iluminat public. Se renunță la firele exterioare, se amenajează rețea subterană și sunt montați stâlpi noi.

Primăria din Alba Iulia a încercat să găsească o soluție smart pentru înlocuirea iluminatului Public. 

Însă, soluția a fost cel puțin una care a creat o situație inconvenientă pentru cetățeni. Cei care au proiectat această lucrare pare că nu s-au deplasat în teren să vadă care este situația reală și au proiectat din birou.

Astfel, oamenii nu mai au loc să treacă pe trotuar, din cauza stâlpilor montați, după proiect, chiar în mijlocul trotuarului.

Citește și: Şofer român amendat cu 10.000 de lei şi lăsat fără permis, după ce a făcut flash-uri şi a înjurat pe autostrada A10

În zonă trotuarul este îngust. Pietonii vor fi obligați fie să se "strecoare" printre acești stâlpi, fie să intre pe stradă, printre mașini, ca să poată circula. 

"Ca la români, adică doar noi putem face așa ceva. Facem o idee, dar nu gândim înainte să punem în aplicare", a declarat un cetățean din Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia cauta acum o nouă soluție pentru a muta stâlpii și a elibera trotuarul. În urma nemulțumirilor adresate, autoritățile au promis extinderea trotoarelor.

"Desigur  vom încerca să avem o discuție cu peoiectanții și una din soluțiile extreme este largirea trotuarului", a transmis viceprimarul Marius Filimon.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia stâlpi trotuar iluminat public
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close