Antena 3 CNN Actualitate Locale Stare de alertă. Dunărea a depășit cota de atenție la Galați

Stare de alertă. Dunărea a depășit cota de atenție la Galați

Stare de alertă. Dunărea a depășit cota de atenție la Galați
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Mar 2018   •   12:25

Nivelul Dunării a atins, duminică, la Galaţi, cota de 563 centimetri, cu opt centimetri mai mult decât sâmbătă, depăşind cu trei centimetri cota de atenţie.

Potrivit şefului Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Dorian Dumitru, hidrologii nu au prognozat, pentru Galaţi, o creştere a cotei pentru următoarele şapte zile, astfel încât să se depăşească cota de inundaţie de 600 centimetri.

AFDJ Galaţi a emis un aviz către navigatori prin care acestora li se interzice să circule cu viteză, pe sectorul românesc al Dunării.

Cea mai mare cotă a Dunării s-a atins, la Galaţi, în 5 iulie 2010, când nivelul fluviului a ajuns la 677 de centimetri, cu 77 centimetri peste cota de inundaţie. În 2010 cartierul Valea Oraşului aflat pe malul Dunării a fost protejat de revărsarea fluviului cu un dig din saci cu nisip, lung de 4,5 kilometri şi cu o înălţime de 1,5 metri, iar pe două străzi din Port s-au instalat hidrobaraje. Digul a rezistat viiturii, deşi autorităţile locale erau pregătite să evacueze aproximativ 8.000 de oameni din zona Portului. Apa a inundat atunci Faleza Dunării, dar şi danele Şantierului Naval, înregistrându-se pagube de milioane de euro.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dunare stare de alerta Galați hidrologi
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close