Antena 3 CNN Actualitate Locale Casă din Craiova în pericol să se prăbuşească, după ce o stradă s-a surpat în urma ploilor torenţiale

Casă din Craiova în pericol să se prăbuşească, după ce o stradă s-a surpat în urma ploilor torenţiale

Ploile torenţiale de marţi au făcut ravagii în Craiova. Cea mai avariată zonă este pe strada Bibescu, care s-a surpat punând în pericol casele din jur.

Casă din Craiova în pericol să se prăbuşească, după ce o stradă s-a surpat în urma ploilor torenţiale
de Claudia Popovici    |    08 Iun 2021   •   21:28

Primarul Craiovei a anunțat că toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș.

În urma ploii cu grindină de marți, peste 80 de litri pe metrul pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului din Craiova.

„Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului, după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a mai arătat pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Și ISU Dolj a anunțat că în urma codului portocaliu de averse și vânt puternic pompierii au intervenit pentru degajarea a 4 copaci căzuți pe 4 autoturisme și a unuia căzut pe cablurile de alimentare ale tramvaiului.

De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din comuna Simnic, cauzat cel mai probabil de un trăsnet. A mai fost evacuată apa din subsolurile mai multor case și blocuri.

Potop în Craiova. Zeci de maşini au fost luate de apă pe străzi şi parcări

O ploaie torenţială care a durat câteva ore a inundat străzile şi a blocat traficul în Craiova. Oraşul rămâne sub cod portocaliu de ploi alături de alte două judeţe din ţară.

Mai mulți localnici au postat pe reţelele de socializare imagini cu zeci de maşini luate de ape de pe stradă şi parcări. Craiova rămâne sub cod portocaliu de ploi.

Potrivit meteorologilor sunt așteptate averse ce vor cumula 35-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de dimensiuni medii.

Potop in Craiova. Masini luate de apa pe strada si in parcari. In gradina hotelului Parc, apa a depasit 1 metru.

Publicată de Narcisa Iorga pe Marţi, 8 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Craiova inundatii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close