Antena 3 CNN Actualitate Locale Strada Sforii din Brașov, distrusă | Cea mai îngustă stradă din Europa este mâzgălită cu graffiti

Strada Sforii din Brașov, distrusă | Cea mai îngustă stradă din Europa este mâzgălită cu graffiti

Strada Sforii din Brașov a fost distrusă de tinerii care au mâzgălit pereții acesteia cu graffiti. Cea mai îngustă stradă din Europa era în perioada medievală locul de întâlnire al îndrăgostiților.

Strada Sforii din Brașov, distrusă | Cea mai îngustă stradă din Europa este mâzgălită cu graffiti
Sursa foto: Antena 3
de Ovidiu Stan    |    Ioana Mircea    |    23 Iul 2022   •   12:09

Strada Sforii din Brașov a devenit bătaia de joc a adolescenților care își testează talentul artistic cu grafitii pe pereții clădirilor medievale.

Oamenii care locuiesc în zonă au cerut ajutorul polițiștilor, însă mâzgălelile au continuat să apară pe clădiri.

Autoritățile încearcă să rezolve problema, însă le este foarte greu să-i oprească pe acești tineri, așa-ziși creatori de artă, care cu fiecare zi mâzgălesc tot mai mult cea mai cunoscută stradă din Europa.

Deși primăria a avut un proiect în urmă cu patru ani în care a pus la dispoziție o bucată din peretele străzii ca acești tineri să se poată manifesta, toată strada a ajuns să fie mâzgălită din nou cu diferite mesaje.

La reclamația pe care au făcut-o locuitorii acest lucru s-a rezolvat și în cel mai scurt timp.

Această străduță era cunoscută în perioada medievală pentru întâlnirile tinerelor cupluri care nu erau recunoscute încă de părinți și care găseau un motiv în plus să traverseze pentru ca partenerii să poată fi cât mai aproape unul de celălalt.

Strada este atât de îngustă încât cu greu pot trece două persoane una lângă cealaltă.

×
Subiecte în articol: Brașov Strada Sforii graffiti
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close