Antena 3 CNN Actualitate Locale Studenta din Suceava care a omorât cu 33 de lovituri de cuţit un om de afaceri, eliberată înainte de termen

Studenta din Suceava care a omorât cu 33 de lovituri de cuţit un om de afaceri, eliberată înainte de termen

Alina Mihaela Horeanu, fosta studentă din Suceava care a ucis, în 2007, alături de un alt coleg, un om de afaceri din Botoșani, a fost eliberată după 10 ani de închisoare, deși avea de executat o pedeapsă de 20 de ani de detenţie.

Studenta din Suceava care a omorât cu 33 de lovituri de cuţit un om de afaceri, eliberată înainte de termen
Sursa foto: monitorulsv.ro
de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   13:58

Judecătorii au decis liberarea condiționată a Alinei Mihaela Roşca, fostă Horeanu, femeia de 34 de ani care a ucis un om de afaceri din Botoșani, potrivit monitorulsv.ro.

Alina Mihaela Roşca avea de executat o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru omor, dar și pentru înșelăciune, după ce împreună cu prietenul ei l-a omorât pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care fata a avut o relaţie după ce s-au cunoscut pe internet. 

Cei doi l-au atras pe Daniel Mancaş la Iaşi, unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuţit, dar şi mai multe lovituri cu o bâtă de baseball. 

Cei doi studenţi au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş şi au mai chemat în ajutor doi prieteni, Daniel Brăescu şi Alexandru Stan. Toţi patru au pus cadavrul lui Mancaş în portbagaj şi l-au transportat în pădurea de la Ilişeşti. 

Cei patru au stropit cadavrul cu patru pungi de clor, iar apoi au turnat pământ de flori peste victimă.

"Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor). Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare", au arătat magistrații de la Judecătoria Gherla în motivarea deciziei de liberare condiționată.
 

×
Subiecte în articol: crima Suceava
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close