Antena 3 CNN Actualitate Locale Studenţii au protestat la Timişoara faţă de noua lege a Educaţiei: "Vrem dialog, nu monolog!"

Studenţii au protestat la Timişoara faţă de noua lege a Educaţiei: "Vrem dialog, nu monolog!"

Peste 200 de studenţi din toată ţara au participat astăzi la un protest organizat în Piaţa Operei din Timişoara. Studenții sunt supăraţi că nu sunt luaţi în seamă de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce priveşte noua lege a Educației.

Studenţii au protestat la Timişoara faţă de noua lege a Educaţiei: "Vrem dialog, nu monolog!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    19 Aug 2022   •   15:15

Studenţii au protestat la Timişoara împotriva faptului că ministrul Educației nu le-a acordat până acum o audienţă de consultare și negociere pe legea învățământului superior, care este acum în dezbatere publică.

"Vrem dialog, nu monolog. Asta este cea mai mare problemă a noastră, nu suntem consultaţi, vocile noastre nu sunt ascultate, iar în momentul de faţă ne cerem drepturile. În primul rând, toate abuzurile ce se petrec în legătură cu plagiatele.

Vorbim de reducerea pe care o cerem constant pentru transportul feroviar, vorbim de diferite beneficii pentru studenţii cu dizabilităţi, vorbim de mandatele rectorilor. Nu vrem rectori pe viaţă la nivelul universităţilor", spune una dintre studentele care au participat la protest.

Tinerii au pornit în marş de la biblioteca Universităţii Politehnica şi au mers în Piata Victoriei din Timişoara.

Înarmaţi cu pancarte, purtând mai multe mesaje, studenţii au scandat lozinci impotriva clasei politice, cu accent pe felul in care se va acorda titlul de doctor, respectiv pe denunţarea unilaterală a acestuia.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, federaţia naţională ce reprezintă studenţii din România la nivel naţional şi european, a trimis către Ministerul Educaţiei un set de 273 de amendamente referitoare la proiectul Legii Invatamantului Superior, aflat în dezbatere publică.

Până la acest moment însă, nu au primit niciun răspuns.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close