Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul Sucevei cere ieșirea orașului din carantină: „Sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare”

Primarul Sucevei cere ieșirea orașului din carantină: „Sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că a venit timpul ca municipiul să iasă de sub carantină. Edilul susține că, din punct de vedere epidemiologic, situația s-a îmbunătățit în Suceava, întrucât numărul de cazuri de îmbolnăviri raportate zilnic a scăzut considerabil. Luni s-au împlinit șase săptămâni de când s-a instituit măsura carantinei în orașul Suceava și în împrejurimi.

Primarul Sucevei cere ieșirea orașului din carantină: „Sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare”
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   20:02

”Am putea spune că această situaţie este bunişoară şi ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei şi a măsurilor speciale. (…) În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României, le-am adus la cunoştinţă justificări, argumente, le-am transmis şi aceste tabele şi sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare. (…) Suceava este un oraş normal, Suceava este un oraş cu oameni normali, cu o covârşitoare majoritate de oameni sănătoşi şi cu câţiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se întâmplă în multe oraşe din România. De aceea eu sper ca pe data de 15 să reanalizeze Guvernul această stare de carantină de la Suceava”, a spus primarul Ion Lungu, pe pagina de Facebook.

Ion Lungu spune că va discuta cu Consiliul Județean și că va propune Guvernului ridicarea stării de carantină din Suceava.

Județul Suceava este cel mai afectat de epidemia de coronavirus, în total fiind confirmate 3 272 de cazuri și cele mai multe decese din țară.

×
Subiecte în articol: Suceava Ion Lungu carantină
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close