Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesoara din Ploiești care a fost înjunghiată de un fost elev va primi zeci de mii de lei drept daune morale de la instituția unde era angajată

Profesoara din Ploiești care a fost înjunghiată de un fost elev va primi zeci de mii de lei drept daune morale de la instituția unde era angajată

Colegiul Național Spiru Haret din Ploiești este obligat să plătească daune morale de 60.000 de lei profesoarei care a fost înjunghiată de un fost elev, în ianuarie 2019.

Profesoara din Ploiești care a fost înjunghiată de un fost elev va primi zeci de mii de lei drept daune morale de la instituția unde era angajată
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Georgescu    |    17 Mai 2022   •   17:32

Andreea Alexe a fost înjunghiată în abdomen, în fața cancelariei, de către un fost elev, pe care îl lăsase repetent. Individul, Mihai Alexandru Nițescu, avea la data comiterii faptei 22 de ani. A reușit să se strecoare în curtea școlii alături de un grup de elevi, într-un moment de neatenție al paznicului.

Profesoara a cerut în instanță daune morale de 100.000 de lei și ca Ministerul Educației și Colegiul Spiru Haret să plătească toate cheltuielile d ejudecată. Mai mult, cadrul didactic a vrut și anularea regulamentului de organizare și funcționare a colegiului, referitoare la atribuțiile profesorului de serviciu de a supraveghea intrarea elevilor în școală împreună cu portarul.

Hotărârea primei instanțe a prevăzut anularea acestei dispoziții și a obligat liceul la plata a 60.000 de lei daune morale. Împotriva acestei sentințe profesoara a formulat recurs și considera atunci hotărârea nelegală, sub aspectul cuantumului daunelor acordate.

Andreea Alexe consideră că cercetarea disciplinară a avut concluzii ”meschine”.  Acesteia i-a fost imputat de către conducerea liceului faptul că la ora producerii evenimentului s-ar fi aflat în cancelarie, în loc să se afle cu portarul la intrarea elevilor în școală. Din acest motiv femeia ar fi fost victima tentativei de omor, a susținut conducerea liceului, care a formulat recurs împotriva primei hotărâri. Aceasta a menționat faptul că reclamanta Andreea Alexe nu are calitatea cerută de lege pentru a solicita revizuirea și modificarea regulamentului de funcționare a liceului.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ploiești elev profesoara injunghiata
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close