Antena 3 CNN Actualitate Locale Lecţie de supravieţuire. Cum a reuşit un bărbat dispărut pe munte să iasă singur din pădure

Lecţie de supravieţuire. Cum a reuşit un bărbat dispărut pe munte să iasă singur din pădure

Lecţie de supravieţuire. Cum a reuşit un bărbat dispărut pe munte să iasă singur din pădure
de S.T.    |    23 Noi 2015   •   17:50

Lecţie de supravieţuire pe muntele Semenic. În timp ce zeci de oameni căutau disperaţi un bărbat dispărut de trei zile, omul a reuşit să ajungă singur lângă un ocol silvic, după ce se rătăcise.

Omul era slăbit şi epuizat, dar teafăr. După ce şi-a dat seama că s-a rătăcit, bărbatul de 59 de ani a reuşit să supravieţuiască, timp de două nopţi, fără un adăpost, pe munte.

Cum situaţia era critică, în primul rând, omul şi-a împărţit puţina mâncare pe care o avea, astfel încât să-i ajungă cât mai mult timp. De temperaturile joase din timpul nopţii, bărbatul s-a ferit în culcuşuri făcute din crengi şi frunze uscate.

Bărbatul plecase sâmbătă, din comuna Teregova, din Caraş-Severin, împreună cu alţi trei oameni, la cules de ciuperci. În jurul prânzului, fratele bărbatului ar fi fost ultimul care a mai vorbit cu el, la telefon. Era la aproape 20 de kilometri distanţă de comuna din care plecase.

De atunci şi până azi, nimeni nu a mai ştiut nimic de el. La câteva ore de la dispariţie, aproximativ 40 de săteni au şi început căutările. De ieri, li s-au alăturat peste 100 de poliţişti, jandarmi, salvamontişti, dar şi voluntari. Iar astăzi, căutările s-au făcut inclusiv cu o dronă, cu camere cu termoviziune, dar şi cu nişte câini de urmă.

Până la urmă, bărbatul s-a salvat singur.

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: munte padure
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close