Antena 3 CNN Actualitate Locale Surse: Mama care și-a omorât bebelușul la Iași, aruncându-l de la etajul apartamentului în flăcări, era încuiată în casă | "A văzut niște lumini în dormitor!"

Surse: Mama care și-a omorât bebelușul la Iași, aruncându-l de la etajul apartamentului în flăcări, era încuiată în casă | "A văzut niște lumini în dormitor!"

Anchetatorii au revenit în apartamentul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etajul trei, după ce casa a fost cuprinsă de flăcări, la Iași.

de Paul Ciurari    |    12 Ian 2024   •   12:53

Copilul a murit în urma traumatismelor și procurorii au deschis un dosar pentru omor.

Un punct critic în anchetă este stabilirea cauzei exacte a incendiului.

ISU a indicat preliminar că "la incendiul din aleea Decebal, cauza probabilă a fost folosirea focului deschis în spații închise".

Mai multe elemente necesită clarificare pentru a obține tabloul complet al dramei.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul bebelușului care a murit după ce a fost aruncat de mama sa dintr-un apartament în flăcări, la Iași | Vecinii au rupt tăcerea

In GALERIA FOTO următoare, imagini de la tragedia petrecută la Iași.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dosar penal in rem pentru omor, în cazul dramei de la Iași

Astfel, trebuie elucidat de ce femeia nu a ieșit cu copilul pe ușă din casa în flăcări și de ce a ales să-l arunce pe bebeluș pe geam, apoi să sară și ea.

O ipoteză susținută de informații pe surse este că ușa apartamentului era încuiată. Soțul femeii insistă însă că femeia avea propriile chei.

"Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor comis asupra unui membru al familiei, însă dosarul este momentan in rem, adică se efectuează cercetarea faptelor, fără a fi momentan formulate acuzații față de o persoană.

Anchetatorii încearcă să înțeleagă cu exactitate ce s-a întâmplat: cum a pornit acel incendiu și de ce a ales tânăra mamă soluția de a-și arunca copilul pe geam, după care s-a arunca și ea.

Unele surse spun că ușa apartamentului ar fi fost încuiată. Anchetatorii au găsit în casă cheile de rezervă și încearcă reconstituie filmul dramei.

Știm că soțul femeii fusese acasă cu câteva ore înainte de incendiu, însă nu știm dacă la plecare și-a încuiat soția și copilul în apartament.

Mama va fi supusă expertizei psihiatrice. Sunt suspiciuni că suferea de depresie

Oamenii legii au încercat să afle informații de la femeia de 30 de ani, internată în prezent în Spitalul Sfântul Spiridon, însă nu au reușit să discute cu ea. Pacienta este în continuare incoerentă, după trauma în urma căreia s-a ales cu multiple fracturi și arsuri.

În zilele următoare, ea va fi expertizată psihiatric pentru a i se stabili nivelul de discernământ. 

Există în acest caz suspiciunea că mama suferea de depresie de mai mult timp, iar această afecțiune nu ar fi fost observată de cei apropiați.

De asemenea, există relatări ale vecinilor care susțin ipoteza unui caz cu violențe în familie, însă toate aceste informații vor trebui validate și coroborate de anchetatori, pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

Surse: soacra femeii și-a vizita nora la spital, iar aceasta i-a spus că a văzut "niște lumini în dormitor"

Surse Antena 3 CNN spun că soacra femeii a vizitat-o la spital pe nora sa, iar aceasta i-a spus că "a văzut niște lumini în dormitor, iar atunci a aruncat băiatul pe geam, pentru că a început focul".

Soțul femeii, la rândul său, a insistat că soția sa avea chei de rezervă de la apartament. 

"Eram la serviciu, în pauza de masă, când am fost anunțat că a luat casa foc. Gata, lăsați-ne să-l înmormântăm (pe copil, n.r.), suntem destul de necăjiți", le-a spus el ziariștilor, potrivit Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Iași bebelus incendiu dosar penal omor
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close