Antena 3 CNN Actualitate Locale "Buba neagră" revine în România: Suspiciune de antrax la un bărbat din Alba. Ce arată primele date din ancheta DSP

"Buba neagră" revine în România: Suspiciune de antrax la un bărbat din Alba. Ce arată primele date din ancheta DSP

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax și a fost internat pentru supraveghere și tratament, viața lui fiind în afara pericolului.

"Buba neagră" revine în România: Suspiciune de antrax la un bărbat din Alba. Ce arată primele date din ancheta DSP
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    12 Oct 2022   •   17:24

"Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezența bacilului anthracis care produce boala antrax.", a transmis DSP Alba. 

"Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA  Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul de crește în propria gospodărie.

Bărbatul s-a prezentat la un spital din județ pentru investigații amănunțite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluție nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului. Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în județul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Antraxul este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis. Boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor), fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine. Antraxul poate fi letal dacă nu este depistat și tratat la timp." a mai transmis Direcția de Sănătate Publică Alba.

Buba neagră, dalac sau cărbunele sunt denumirile populare ale antraxului. 

×
Subiecte în articol: antrax Alba dsp ancheta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close