Antena 3 CNN Actualitate Locale Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Păltiniş. Patru copii au ajuns la spital

Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Păltiniş. Patru copii au ajuns la spital

Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Păltiniş. Patru copii au ajuns la spital
10 Aug 2017   •   19:36

Patru copii cazaţi la o pensiune din Păltiniş au fost transportaţi, joi, la Compartimentul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu cu simptome de toxiinfecţie alimentară cu "alură stafilococică". Cei patru bolnavi fac parte dintr-un grup de 26 de copii şi patru însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi din 6 august la pensiunea din Păltiniş, potrivit news.ro.

„Toţi cei patru copii transportaţi la spital au fost consultaţi în Secţia de Boli Infecţioase, unde, după recoltarea probelor biologice, le-a fost instituit tratamentul simptomatic. Copiii prezentau forme uşoare de îmbolnăvire, iar sub tratament simptomele s-au remis rapid, astfel încât, pacienţii au fost externaţi în cursul după-amiezii", precizează DSP Sibiu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu care au mers la pensiunea respectivă au fîcut un control şi au au recoltat probe de alimente, probe de salubritate, probe biologice de la personalul blocului alimentar şi probe de apă, care vor fi prelucrate în laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close