Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de oameni vor fi dați afară. Disponibilizările, din 31 august

Sute de oameni vor fi dați afară. Disponibilizările, din 31 august

Sute de oameni vor fi dați afară. Disponibilizările, din 31 august
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    08 Aug 2016   •   13:24

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) va disponibiliza, începând cu data de 31 august, un număr de 496 de salariaţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi, Sorin Marinescu. 

Potrivit acestuia, de la sucursalele Romag-Termo şi Romag-Prod vor pleca în şomaj 434, respectiv 50 de angajaţi, iar de la sediul central al RAAN, 12 salariaţi. 

"Această situaţie se datorează intrării în faliment a RAAN. Producţiile de apă grea, agent termic şi energie electrică au fost sistate. Prima etapă de disponibilizări a avut loc la sfârşitul anului 2015, când peste 1.500 de salariaţi şi-au pierdut locul de muncă", a precizat Marinescu. 

Reprezentantul AJOFM Mehedinţi a arătat că, în perioada 11-12 august, inspectorii de muncă se vor deplasa la RAAN pentru a-i informa pe disponibilizaţi asupra drepturilor şi obligaţiilor ce le vor avea în perioada de şomaj. 

"Aceştia vor primi venituri de completare şi indemnizaţia de şomaj. Pe platformele industriale vor mai rămâne aproape 100 de salariaţi pentru conservarea liniilor de fabricaţie de la termocentrala Romag-Termo şi conservarea şi gestionarea stocului de apă grea de la Romag-Prod", a mai adăugat Marinescu. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: disponibilizari concedieri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close