Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de enoriași, prezenți la sfințirea Bisericii Sfântul Gheorghe din Botoșani. Lăcașul este inclus pe lista monumentelor istorice din județ

Sute de enoriași, prezenți la sfințirea Bisericii Sfântul Gheorghe din Botoșani. Lăcașul este inclus pe lista monumentelor istorice din județ

Sute de oameni au stat la rând ore întregi pentru a participa la slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe din Botoșani, inclusă pe lista monumentelor istorice din județ.

Sute de enoriași, prezenți la sfințirea Bisericii Sfântul Gheorghe din Botoșani. Lăcașul este inclus pe lista monumentelor istorice din județ
Sursa foto: Captura video
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2023   •   17:10

Sute de credincioși au fost prezenți la slujba de sfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe din Botoșani, la final având ocazia de a trece prin altarul lăcașului de cult.

Slujba a fost oficiată de un sobor format din 22 de preoți, împreună cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

"Este un moment istoric pentru această biserică și pentru municipiul Botoșani. Am reușit să facem ample lucrări de reabilitare a acestei biserici și am resfințit acest sfânt lăcaș", a spus Dumitru Mateciuc, preotul paroh al bisericii.

Oamenii au venit în număr mare încă de dimineață și au așteptat ore în șir pentru a participa la slujbă.

Citește și: Cozi kilometrice în vămi! Mii de români se întorc la muncă în străinătate

Reabilitarea bisericii a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene, fiind vorba despre un lăcaș de cult care a fost inclus pe lista monumentelor istorice din județul Botoșani.

Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani a fost ctitorită în anul 1551, de văduva domnitorului Petru Rareș, Elena Rareș.

×
Subiecte în articol: Botoșani sfintire biserica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close