Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de soldați români și aliați trag cu muniție reală, la Cincu. Franța, care conduce grupul de luptă multinațional, a fost avertizată de Rusia

Sute de soldați români și aliați trag cu muniție reală, la Cincu. Franța, care conduce grupul de luptă multinațional, a fost avertizată de Rusia

Sute de soldați NATO trag cu muniție reală pe teritoriul României.

de Laurențiu Rădulescu    |    04 Apr 2024   •   10:40

Este vorba despre un exercițiu militar desfășurat la Cincu, în care sunt reproduse situațiile de luptă.

Circa 300 de militari români participă la exerciții, alături de trupe aliate.

"Infanteriștii Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova participă la tragerile cu muniție reală în poligonul de la Cincu. Românii exersează alături de militari din Macedonia de Nord, Franța și Portugalia.

Soldații Brigăzii din Craiova sunt prezenți aproape non-stop în poligon, în timpul exercițiului", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

Franța, care conduce grupul de luptă multinațional desfășurat permanent la Cincu, și-a anunțat intenția de a crește temporar efectivele acestei formațiuni la 4.000 de militari în primăvara anului viitor.

Odată cu această suplimentare temporară a forțelor de la Cincu, în România se vor afla și câteva sute vehicule blindate, trimise de guvernul de la Paris.

Autoritățile din Hexagon au semnalat în ultima vreme intenția de a se implica mai activ în demersul de a nu permite Rusiei să câștige războiul din Ucraina.

Cea mai proeminentă declarație a fost făcută de președintele Emmanuel Macron, care a spus că "nu poate fi exclusă" trimiterea de soldați străini în Ucraina.

Presa internațională semnalează că ministrul rus al Apărării l-a avertizat pe omologul său francez în legătură cu eventuala trimitere de trupe în sprijinul Kievului, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a estimat, miercuri, că soldații trimiși de guvernul de la Paris ar putea fi desfășurați în Ucraina încă din această lună.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close