Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr a furat combustibil de zeci de mii de lei din mai multe benzinării din Argeș și Dâmbovița | Metoda prin care a făcut munca polițiștilor mai dificilă

Un tânăr a furat combustibil de zeci de mii de lei din mai multe benzinării din Argeș și Dâmbovița | Metoda prin care a făcut munca polițiștilor mai dificilă

Un tânăr de 20 de ani a furat benzină în valoare de zeci de mii de lei de la mai multe stații de încărcare. Bărbatul nu are antecedente penale și nu a intrat imediat în atenția polițiștilor.

Un tânăr a furat combustibil de zeci de mii de lei din mai multe benzinării din Argeș și Dâmbovița | Metoda prin care a făcut munca polițiștilor mai dificilă
Sursa foto: Antena 3
de Mariana Zaharia    |    16 Apr 2022   •   10:08

Tânărul a acționat timp de două luni. În februarie și martie a reușit să fure carburant din mai multe benzinării din Argeș și Dâmbovița.

A folosit aceeași mașină, dar a schimbat plăcuțele de înmatriculare cu numere false la fiecare furt.

Anchetatorii l-au reținut după ce au făcut o percheziție la domiciliu.

Un alt caz de furt major de combustibil a fost înregistrat și în Timișoara. Procurorii DIICOT au trimis în judecată aproape o sută de angajați ai Depoului de Locomotive Timișoara, în dosarul "Motorina CFR", sub acuzația că au furat peste 1.600.000 de litri de motorină în decursul a trei ani. Prejudiciul este estimat la aproximativ 7,5 milioane de lei.

„În cauză s-a reţinut faptul că în perioada 2013 - 2016, la nivelul Depoului de Locomotive Timişoara, 93 de inculpaţi, angajaţi cu atribuţii de gestiune şi angajaţi din sectorul exploatare, au constituit şi au acţionat în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat - care prin punerea la punct a unor proceduri tehnice şi scriptice care să creeze aparenţa de legalitate a activităţii de stabilire a normelor de consum, de gestiune şi aprovizionare - au delapidat cantitatea de 1.611.334 kg de motorină, valorificată prin vânzarea pe piaţa neagră. S-a cauzat astfel un prejudiciu de 7.502.371 lei", se precizează  într-un comunicat al DIICOT Timişoara.

Anchetatorii au descoperit că și conducerea unității de transport feroviar a fost implicată în activitatea infracțională. Șeful de depou, şeful de depou adjunct, contabilul şef, şefii de compartimente, preşedintele sindicatului mecanicilor de locomotive şi un agent de poliţie și-au oferit sprijinul în comiterea furtului.

 

×
Subiecte în articol: combustibil furat benzinarii Argeş Dambovita
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close