Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, bani și obiecte din aur, din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, în Bucureşti

Un tânăr a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, bani și obiecte din aur, din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, în Bucureşti

Un tânăr de 25 de ani este acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, dar și alte obiecte din aur și bani din cutia milei.

Un tânăr a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, bani și obiecte din aur, din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, în Bucureşti
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   14:05

Poliţiştii din București au făcut, joi, două percheziții în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal de furt calificat.

Din date, a reieșit că un bărbat în vârstă de 25 de ani ar fi pătruns în mai multe biserici din București și ar fi furat diferite bunuri care fac parte din patrimoniul cultural național.

Citeşte şi: Hoţ de 76 de ani, prins în flagrant când fura bijuteriile vecinei plecate în pelerinaj

Potrivit unor surse din anchetă, tânărul a furat, pe 30 aprilie, de la Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și alte obiecte din aur și bani din cutia cu lumânări.

În aceeași perioadă, ar mai fi furat de la Biserica Eroilor Martiri și de la Cărămidarii de Sus bani din cutia milei și alte obiecte.

Majoritatea bunurilor au fost găsite. Urmează să fie verificate şi evaluate.

Citeşte şi: Un bucureştean a vândut o bucată de gresie pe post de telefon mobil. Cum a fost prins

Suspectul a fost dus la sediul Poliției Capitalei pentru cercetări.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat (3 acte materiale). 

 

 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close