Antena 3 Actualitate Locale Un tânăr din Iaşi a trăit ca un rege, după ce a găsit cardul şi codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş

Un tânăr din Iaşi a trăit ca un rege, după ce a găsit cardul şi codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş

de Alin Tarnovschi    |    08 Mai 2021   •   18:28
Un tânăr din Iaşi a trăit ca un rege, după ce a găsit cardul şi codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş BZI.ro

Un tânăr din Iaşi a trăit ca un rege timp de aproximativ doi ani, după ce a găsit cardul şi codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş.

Povestea a început în vara anului 2019, respectiv pe 14 august 2019, atunci când Ştefan Iulian Pleşcan (36 de ani) a ajuns în casa doctoriţei în vârstă de 84 de ani, din municipiul Iaşi.

Atunci, tânărul a găsit în casa femeii un card bancar, precum şi o hârtie pe care era trecut codul PIN.

Pentru că la acel moment Pleşcan avea datorii de aproape 3.000 de lei la o firmă de recuperări, după ce a dat ţeapă la o companie de telefonie mobilă, tânărul s-a hotărât să fure banii din contul doctoriţei.

Totuşi, el nu s-a oprit doar la banii pe care îi avea ca datorie, ci a continuat să fure timp de aproape doi ani.

"La datele de 14 august 2019 și 16 ianuarie 2021, în timpul unor vizite la domiciliul persoanei vătămate, Elena D., în vârstă de 84 de ani, din municipiul Iași, a sustras un card aparținând acesteia, aferent unui cont deschis la Raiffeisen Bank, dar și codul PIN scris pe o foaie, din poșeta persoanei vătămate.

În perioada 14 august 2019 – 21 ianuarie 2021, folosind în mod repetat cardul bancar sustras, inculpatul a efectuat fără drept 126 de tranzacții din contul personal al persoanei vătămate și 46 de operațiuni de interogare sold, de la bancomate aflate în municipiul Iași, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 235.330 de lei", a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru BZI.ro.

Tânărul a fos trimis în judecată pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close