Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr împuşcat de poliţişti, la Văculeşti în Botoşani, după ce a încercat să spargă un baraj al Poliţiei

Tânăr împuşcat de poliţişti, la Văculeşti în Botoşani, după ce a încercat să spargă un baraj al Poliţiei

Un tânăr de 25 de ani a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost împuşcat de poliţişti. Aflat la volanului unui microbuz acesta nu a răspuns la semnalele agenţilor şi a încerat să spargă un baraj al Poliţiei. Agenţii au tras mai multe focuri de armă, iar două dintre gloanţe l-au nimerit pe şofer.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2024   •   08:55

Urmărirea cu focuri de armă s-a produs, noaptea trecută, pe drumul dintre Dorohoi şi Botoşani, în zona localităţii Văculeşti din judeţul Botoşani, acolo unde tânărul de 25 de ani a refuzat să tragă pe dreapta la solicitarea poliţiştilor şi apoi a încercat să spargă un baraj al Poliţiei, notează jurnaliştii de la Monitorul de Botoşani.

Şoferul, domiciliat în judeţul Suceava, se afla singur în maşină atunci când a încercat să fugă de poliţişti, însă, potrivit unor surse, înainte ca poliţiştii să îl identifice în trafic, ar fi fost însoţit de alte două maşini în care se aflau mai multe persoane şi care au dispărut după ce agenţii au început să tragă cu armele din dotare.

Pentru a-l opri pe tânărul de 25 de ani, agenţii au tras mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii, iar două dintre gloanţe l-au nimerit.

Şoferul a fost transportat la Urgenţe, de unde a fost dus direct în sala de operaţii.

"Pacientul prezenta două plăgi prin împuşcare, fără leziuni de ieşire a gloanţelor. O plagă în zona omoplatului stâng, iar a doua în zona bazei hemitorace drept. A fost stabilizat în serviciul de Urgenţe şi ulterior dus direct în sala de operaţii”, a precizat un medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru jurnalişti Monitorul de Botoşani.

În microbuzul condus de şofer, poliţiştii au găsit marfă de contrabandă din Ucraina.

"La data de 20 aprilie 2024, în jurul orei 24:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi- Biroul Rutier, in timp ce se aflau pe strada Lt. Andrei, din municipiul Dorohoi, au efectuat semnal de oprire unui autovehicul, al cărui conducător auto, inițial s-a conformat, oprind autovehiculul, însă, în momentul în care polițiștii s-au apropiat de portieră, acesta a demarat în trombă. 

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, iar pe parcursul deplasării au efecutat mai multe focuri de armă atât de avertisment, cât si înspre autovehicul, reușind prinderea sa, la aproximativ 5 kilometri de locul interceptării, în localitatea Saucenița. 

În urma folosirii armamentului din dotare, a rezultat rănirea conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.  

Ulterior a fost stabilită identitatea acestuia, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din județul Suceava.  

Totodată, în urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 93 de butelii cu agent refrigerant, de proveniență Ucraina, fără documente. 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată și vătămare corporală din culpă", se arată într-un comunicat al IPJ Botoşani.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close