Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr din Neamț s-a trezit cu 11 kilograme de stupefiante după ce a luat din microbuz un troler nerevendicat. Ce a făcut cu bagajul

Un tânăr din Neamț s-a trezit cu 11 kilograme de stupefiante după ce a luat din microbuz un troler nerevendicat. Ce a făcut cu bagajul

Procurorii şi poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Neamţ au descoperit un caz inedit de trafic internațional de droguri, după ce un tânăr din Neamț a luat din microbuzul care l-a adus în țară un troler nerevendicat.

Un tânăr din Neamț s-a trezit cu 11 kilograme de stupefiante după ce a luat din microbuz un troler nerevendicat. Ce a făcut cu bagajul
Sursa foto: DIICOT
de Mia Lungu    |    10 Mar 2023   •   16:24

În februarie 2023, printre călătorii unui microbuz al unei firme de transport internaţional de persoane se afla şi un tânăr din Neamț, care se întorcea acasă din străinătate. Autovehiculul ar fi trebuit să oprească şi la Oradea, dar din motive necunoscute şoferul nu a mai făcut acest lucru. 

La coborârea din microbuzul care-l adusese în oraşul de domiciliu, bărbatul a observat că la bagaje era un troler pe care nu l-a revendicat nimeni. Acesta nu a mai stat pe gânduri, și a luat bagajul care nu îi aparținea, fără să știe ce îl așteaptă.

Ajuns acasă, a deschis geamantanul şi a decoperit o cantitate mare de stupefiante, în total 11 kilograme. În valiza respectivă erau mii de comprimate ecstasy, kilograme de substanţe cu efect halucilogen şi timbre al căror lipici conţinea stupefiante. Tânărul s-a speriat şi a alertat autorităţile.

Din acest moment, au intervenit procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ, în urma cercetărilor fiind concretizate prin identificarea a doi suspecţi, un cetăţean străin şi un complice român, care au fost arestaţi. 

"Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Y.A. (...) şi B.C.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi introducere în ţară de droguri de risc", se arată în hotărârea Tribunalului Neamţ, din data de 23 februarie 2023.

Citește și: O bătrână din Neamț a fost amendată fiindcă a strâns gunoaiele din fața blocului. A doua zi, poliţiştii i-au adus flori la ușă

Cum au reușit autoritățile să rețină doi suspecți

Anchetatorii au decis să dea de urma destinatarului din România a bagajului. Pentru că pe acesta era ataşat un număr de telefon, tânărul din Neamț a fost pus să-l apeleze. A răspuns un cetăţean străin care a fost interesat de recuperarea geamantanului, potrivit adevarul.ro.

Acesta a fost de acord să se deplaseze în oraşul din Neamţ, promiţând şi o sumă de bani la remiterea coletului.

Înainte de ora fixată pentru întâlnire, destinatarul drogurilor a venit la locul îndicat însoţit de un acolit român, cercetând împreună zona, pentru a se convinge că nu li se întinde o capcană, apoi l-au abordat pe deţinătorul trolerului.

Imediat ce coletul a fost preluat, au intervenit procurorii pentru a pune în aplicare flagrantul, suspecţii fiind imobilizaţi.

În ceea ce-l priveşte pe acolitul cetăţeanului străin, B.C.C. are antecedente penale, anchetatorii constatând că era dat în urmărire naţională. Judecătorii din Bistriţa l-au condamnat definitiv, anul trecut, la 4 ani şi 10 luni de detenţie, pentru că a introdus în ţară 5,8 kilograme de cannabis. Sentinţa nu a fost pusă în aplicare deoarece acuzatul s-a sustras.

×
Subiecte în articol: Neamţ stupefiante microbuz troler bagaj tanar
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close