Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr din Neamţ a minţit zeci de oameni că are un copil grav bolnav şi le-a cerut bani

Un tânăr din Neamţ a minţit zeci de oameni că are un copil grav bolnav şi le-a cerut bani

Un tânăr din judeţul Neamţ, care a înşelat mai multe persoane şi firme şi a reuşit să strângă o sumă uriaşă pentru un caz umanitar fals, a fost arestat pentru 30 de zile.

Un tânăr din Neamţ a minţit zeci de oameni că are un copil grav bolnav şi le-a cerut bani
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    19 Mai 2023   •   15:02

Bărbatul pretindea că este tatăl unui copil de 4 ani cu grave probleme medicale, care are nevoie urgentă de tratament în străinătate. A adunat, astfel, aproximativ 78.000 de lei. Bărbatul mai are un dosar în care este judecat pentru fapte asemănătoare.

Tânărul de 27 de ani a fost arestat preventiv în urma unor percheziții domiciliare organizate de către polițiști. Concret, acesta se prezenta ca fiind tatăl unui copil de patru ani care avea probleme medicale și care necesita îngrijire medicală și tratament în altă țară.

În felul acesta, a înșelat mai multe persoane fizice și juridice, prejudiciul total creat fiind de 78 de mii de lei.

Tânărul a solicitat inițial să fie în arest la domiciliu sau sub control judiciar, dar cererea sa a fost respinsă, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea instanței nu este una definitivă și poate fi atacă.

De altfel, bărbatul era cercetat pentru înșelătorii asemănătoare produse în județul Iași în 2020. Atunci a înșelat mai mulți preoți spunând că luptă pentru salvarea mai multor copii bolnavi care au nevoie tratament și operații costisitoare în străinătate.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close