Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăr din Piteşti, salvat după ce a dormit o noapte pe munte, acoperit de jumătate de metru de zăpadă

Tânăr din Piteşti, salvat după ce a dormit o noapte pe munte, acoperit de jumătate de metru de zăpadă

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Piteşti, a fost salvat de pe munte, după ce a dormit o noapte într-un sac de dormit, acoperit de aproape jumătate de metru de zăpadă.

Tânăr din Piteşti, salvat după ce a dormit o noapte pe munte, acoperit de jumătate de metru de zăpadă
Sursa foto: Facebook | Salvamont Argeş
de Mariana Zaharia    |    12 Dec 2021   •   23:02

Un tânăr din Pitești a fost salvat de pe munte de către salvamontiști după o noapte în care a supraviețuit cu ajutorul unui sac de dormit.

Bărbatul plecase pe un traseu montan fără să țină cont de vreme, dar și de faptul că traseele erau închise. Când a reușit să ia legătura cu salvatorii montani era deja într-o stare ușoară de hipotermie.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a plecat din Pitești sambătă dimineața. A reușit să ajungă pe vârful Păpușa din Făgăraș, dar l-a prins pe munte un cod de viscol.

Și-a dat seama că nu mai are timp suficient să coboare așa că a decis să rămână pe creastă. Toată noaptea a nins peste el, astfel încât 50 cm de zăpadă proaspătă s-au așternut.

Pe timpul nopții s-a băgat în sacul de dormit și s-a trezit de mai multe ori să dea zăpada la o parte de pe el ca să nu-l sufoce.

Când au ajuns salvatorii la el era epuizat. Salvamontiștii spun că tânărul nu a ținut cont de starea vremii și așa ajuns în această situație.

A durat trei ore ca el să poată fi adus în siguranță. Salvamontiștii argeșeni l-au salvat pe tânăr și anul trecut, în decembrie, de pe un vârf muntos unde a ajuns în aceeași situație.

×
Subiecte în articol: salvamont arges Pitești
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close