Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr din Ploieşti a rămas fără permis, după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant

Un tânăr din Ploieşti a rămas fără permis, după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Ploieşti, a rămas fără permis de conducere, după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant, iar apoi a suflat într-un aparat etilotest al poliţiştilor rutieri.

Un tânăr din Ploieşti a rămas fără permis, după ce s-a spălat pe mâini cu dezinfectant
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Georgescu    |    12 Apr 2021   •   17:29

Nu a consumat alcool, a folosit dezinfectant de mâini, dar s-a ales cu permisul suspendat pentru alcoolemie.

Este povestea unui tânăr din Ploieşti care aşteaptă acum ca probele biologice să îi demonstreze nevinovăţia. A plătit chiar şi o taxă de urgenţă la Serviciul de Medicină Legală pentru a primi rezultatul probelor de sânge mai repede.

Experienţa prin care şoferul a trecut îl face să creadă că aparatele poliţiştilor rutieri nu sunt corect calibrate.

Robert Tudor a fost tras pe dreapta de un echipaj al Serviciului Rutier Ploieşti şi pus să suflet în etilotest, moment în care aparatul a indicat o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânăr din Ploieşti lăsat fără permis de conducere după ce s-a spălat cu dezinfectant

Ştiind că nu a consumat alcool, ci doar s-a spălat pe mâini cu dezinfectant, tânărul i-a explicat agentului că nu e posibil ca aparatul să indice acel nivel de alcoolemie şi a cerut să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Tânărul a precizat că nu are nimic de reclamat poliţistului care l-a testat cu aparatul etilotest, mai ales că acesta i-a dat avertisment şi nu o amendă de 1.600 de lei, bani pe care i-ar fi recuperat foarte greu.

Totuşi, Robert Tudor a anunţat că va da în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova pentru verificarea aparatelor etilotest şi pentru ca alţi şoferi să nu treacă printr-o astfel de experienţă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close