Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru că şi-a asmuţit câinii asupra altor animale

Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru că şi-a asmuţit câinii asupra altor animale

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii bistriţeni în urma apariţiei unor imagini în care acesta îşi antrena câinii să atace alte animale.

Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru că şi-a asmuţit câinii asupra altor animale
Sursa foto: Pixabay.com/freegr
de Silvia Preda    |    25 Iul 2022   •   17:23

"Astăzi, 25 iulie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Piatra Fântânele. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2022, acesta şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini video, postate pe o reţea de socializare", precizează comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Tânărul îşi antrena câinii să atace alte animale

Poliţiştii au făcut şi o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente. S-a emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii fiind preluat şi plasat în adăpost.

Este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea. Pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

×
Subiecte în articol: caini Bistriţa-Năsăud
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close