Antena 3 CNN Actualitate Locale O elevă de liceu din Iași zguduie internetul: a reușit într-o noapte pe TikTok o performanță care înseamnă 12.000 de euro venit lunar

O elevă de liceu din Iași zguduie internetul: a reușit într-o noapte pe TikTok o performanță care înseamnă 12.000 de euro venit lunar

Febra TikTok s-a răspândit fulgerător în rândul tinerilor.

O elevă de liceu din Iași zguduie internetul: a reușit într-o noapte pe TikTok o performanță care înseamnă 12.000 de euro venit lunar
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Idrees Abbas
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   23:45

Atrași de poveștile țesute în jurul creatorilor de conținut cu sute de mii de urmăritori și cu venituri considerabile, mulți și-au încercat puterile, pentru a-și testa capacitatea de a face bani din aproape nimic.

Între aceștia, se numără o tânără a cărei poveste este spusă de Ziarul de Iași.

Conform sursei citate, este vorba despre o elevă de 18 ani care a obținut aproape 3.000 de lei într-o singură noapte din postări și transmisii live.

"Mai întâi, trebuie să fii major. Apoi, este obligatoriu să ai cel puțin 1.000 de urmăritori, să fi acumulat minimum 100.000 de vizualizări în ultimele 30 de zile și să postezi conținut original, adică să respecți regulile comunității TikTok. În seara aceea, când am câștigat 2800 de lei, am stat 10 ore pe live, până dimineața", a povestit tânăra, căreia publicația ieșeană în publică doar inițialele numelui și prenumelui.

Un calcul simplu arată că, dacă această performanță ar fi repetată în 21 de zile lucrătoare ale unei luni, venitul corespunzător ar ajunge la circa 59.000 de lei sau aproape 12.000 de euro.

Tânăra și-a luat haine cu banii strânși într-un live de 10 ore

Oboseala asociată unei astfel de activități nu lasă însă mari speranțe că astfel de venituri pot fi realizate în mod constant.

Utilizatorii TikTok care au urmărit live-ul maraton realizat de C.C. i-au făcut acesteia cadouri care s-au convertit în monede virtuale şi s-au acumulat într-un portofel virtual.

"La rândul meu, am putut converti cadourile în bani reali. Stând atâtea ore pe live-ul respectiv, i-am convins să-mi facă multe cadouri. Nu mă așteptam să fac chiar atât de mult într-o singură noapte. Bineînțeles, a doua zi nu am mai mers la scoală de oboseală, dar a meritat. Din banii câștigați mi-am luat haine. Știu că nu va merge întotdeauna cu TikTok-ul, dar încerc să profit de acest trend. Conținutul meu este bazat pe umor și divertisment. Comentez diverse emisiuni TV, depinde de ce simt să spun", a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: TikTok Iași live eleva
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close