Antena 3 CNN Actualitate Locale O tânără mamă a murit la câteva zile după naștere, în Sibiu. A acuzat durere la nivelul sânilor, iar inima i s-a oprit

O tânără mamă a murit la câteva zile după naștere, în Sibiu. A acuzat durere la nivelul sânilor, iar inima i s-a oprit

O tânără mamă a murit la câteva zile după ce a născut, la un spital privat. Femeia a ajuns de urgență la Spitalul Clinic Județean din Sibiu, după ce a acuzat dureri ale sânilor, dar a făcut trei stopuri cardio-respiratorii.

de Cosmin Criste    |    Ioana Mircea    |    08 Apr 2024   •   12:10

O femeie în vârstă de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, la doar câteva zile după ce a adus pe lume un copil la un spital privat.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, pacienta a suferit de o inflamație la sâni, cauzată de acumularea excesivă de lapte la nivelul glandei mamare.

Conform informațiilor furnizate de Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, femeia, care se afla în perioada de lăuzie, a fost internată joi, 4 aprilie, la secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului, prezentând sâni angorjați. Medicii au prescris un tratament cu antibiotice și au indicat o reevaluare ulterioară în cazul unei schimbări a stării de sănătate.

Cu toate acestea, starea pacientei s-a agravat rapid, iar vineri, 5 aprilie, ea a fost readusă în stare extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu, manifestând simptome de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe.

Eforturile medicale au fost intense, iar pacienta a fost supusă unor investigații și tratamente de specialitate. Cu toate acestea, evoluția sa a fost nefavorabilă, suferind trei stopuri cardio-respiratorii, ultimul fiind fatal.

"I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat", a spus Cristina Bălău.

Comisia de etică a spitalului va analiza cazul conform procedurilor standard în astfel de situații. Între timp, autoritățile încearcă să clarifice circumstanțele care au condus la decesul tragic al tinerei mame, potrivit mediafax.ro.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close