Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânăra care s-a aruncat de la balconul maternităţii din Iaşi şi-a găsit mama moartă în casă când avea 18 ani

Tânăra care s-a aruncat de la balconul maternităţii din Iaşi şi-a găsit mama moartă în casă când avea 18 ani

O lăuză s-a aruncat duminică dimineaţă de la balconul maternităţii din Iași în care născuse cu două zile în urmă. Femeia de 34 de ani urma să fie externată împreună cu bebeluşul ei peste câteva ore. A căzut de la etajul 4 şi a murit pe loc. 

Tânăra care s-a aruncat de la balconul maternităţii din Iaşi şi-a găsit mama moartă în casă când avea 18 ani
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
16 Feb 2020   •   15:57

În spatele fericirii de a deveni mamă, se ascundea însă o mare suferinţă. Tânăra şi-a găsit mama moartă în casă, când avea 18 ani. Detalii uluitoare ies la iveală, după ce tânăra mănică a decis să se sinucidă.

"La 72 de ore de la naştere facem externarea tuturor copiilor sănătoşi. Probabil i s-a declanşat o temere, o frică. În data zilei de 12 februarie a dat naştere unui băieţel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9 (scor APGAR). Copilul este sănătos, cu evoluţie favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, fiind monitorizat", a  mai declarat  Anca Bivoleanu.

Suferea de probleme psihice

”Am dori sa exprimam condoleanțe. Din păcate anunțăm decesul pacientei de 34 de ani. Era prima dată când a rămas însărcinată și prima dată când a născut. Nu am aflat decat astazi de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. La vârsta de 18 ani și-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci ea a avut internări la Psihiatrie, avea tratament. Dar nu știm dacă l-a urmat sau întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei și faptul că depresia post partum exista cu o frecventa de la 1 la 3 la sută, a survenit acest eveniment nefericit.", a spus Dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt la Maternitatea Cuza Vodă.
Medicul a spus că în cursul dimineţii femeia s-a aruncat de la balconul aflat la etajul patru, o infirmieră fiind cea care a sesizat dispariţia pacientei.

"Se face curat pe acel hol care duce spre balcon din oră în oră. În momentul în care a văzut uşa de la balcon deschisă, infirmiera s-a dus şi a anunţat imediat. Ea a fost găsită la ora 5.45", a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Tatăl bebeluşului ar fi trebuit să îl ia pe copil şi pe mama lui acasă, astăzi. Infirmierele au descoperit însă tragedia, când au venit să facă curăţenie de dimineaţă au văzut uşa deschisă la balcon, au văzut-o pe femeie căzută, au anunţat imediat, dar nu a mai putut fi salvată.

×
Subiecte în articol: maternintate sinucis
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close