Antena 3 CNN Actualitate Locale Tânărul de 24 de ani, căutat de echipajele de salvare, a fost găsit înecat în râul Olt

Tânărul de 24 de ani, căutat de echipajele de salvare, a fost găsit înecat în râul Olt

Tânărul dat dispărut joi seara în râul Olt, la Fălcoiu, a fost găsit înecat şi a fost adus la mal de către echipa de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei Alin Băsăşteanu.

Tânărul de 24 de ani, căutat de echipajele de salvare, a fost găsit înecat în râul Olt
26 Dec 2019   •   23:48

Bărbatul era în stop cardio respirator şi după ce au fost executate manevre de resuscitare, fără rezultat favorabil, a fost declarat decesul acestuia.

"La ora 21,52, bărbatul, în vârstă de 24 de ani, a fost găsit de echipa de scafandri şi adus la mal. Acesta se afla în stop cardio-respirator, iar echipajele SMURD şi SAJ au început manevre de resuscitare. Au fost executate manevre de resuscitare, fără rezultat favorabil, bărbatul fiind declarat decedat", a spus Băsăşteanu.

Știre inițială

Un tânăr care s-ar fi înecat joi seara în râul Olt, în zona localităţii Fălcoiu, este căutat de mai multe echipaje de pompieri şi scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alin Băsăşteanu.

Împreună cu tânărul care s-ar fi înecat era şi fratele lui, acesta din urmă reuşind să iasă la mal.

"Echipaje de pompieri de la Detaşamentul Caracal, Garda Osica de Sus şi echipa de scafandri din cadrul Detaşamentului Slatina, acţionează în zona localităţii Fălcoiu, pentru căutarea unei persoane înecate în râul Olt. Au fost alocate un echipaj SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale pentru primă intervenţie, o ambarcaţiune cu motor şi autospeciala pentru transport scafandri şi echipamente la locul intervenţiei", a spus Băsăşteanu.

El a precizat că persoana căutată de scafandri este un bărbat cu vârsta de aproximativ 20-22 de ani.

Bărbatul care a reuşit să iasă la mal a fost transportat la Spitalul Caracal de către un echipaj SMURD. El era conştient, avea hipotermie uşoară şi nu prezenta urme de traumă.

Cei doi fraţi, ambii din comuna Fălcoiu, erau la pescuit pe râul Olt. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Olt rau
Parteneri
x close