Antena 3 CNN Actualitate Locale Târg de tradiții din București, închis de inspectorii ANPC. Ce nereguli au fost găsite

Târg de tradiții din București, închis de inspectorii ANPC. Ce nereguli au fost găsite

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a activității unui târg de tradiții din Parcul Tineretului, după ce au găsit mai multe nereguli grave.

Târg de tradiții din București, închis de inspectorii ANPC. Ce nereguli au fost găsite
Sursa foto: ANPC
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   10:19

Potrivit unui comunicat transmis de ANPC, controlul la târgul de tradiții din Parcul Tineretului a fost efectuat în urma unei sesizări a Poliției Locale Sector 4.

Astfel, printre neregulile constatate de inspectori se numără lipsa documentelor necesare funcționării, nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor vândute, lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat, lipsa unei surse de apă potabilă, lipsa registrului unic de control, comercializarea de produse fără elemente de identificare, precum și  depozitarea materiilor prime şi a ambalajelor direct pe paviment.

În plus, preparatele culinare erau păstrate în recipiente uzate, iar frigiderele folosite prezentau acumulări mari de rugină.

Pentru neregulile constatate, organizatorul evenimentului a fost amendat cu 2.000 lei și s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității, respectiv oprirea temporară a întregului eveniment.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de ceapă pe piaţa românească | Petre Daea: "Nu este în regulă"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, au fost verificați și șapte participanți la eveniment, care au fost sancționați pentru deficiențele înregistrate.

Inspectorii au oprit definitiv vânzarea a circa 200 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 12.500 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cei șapte operatori, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: targ traditii inchis ANPC București
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close