Antena 3 CNN Actualitate Locale A căzut tavanul într-o şcoală din Giurgiu, proaspăt renovată. Reacţia Inspectoratului Şcolar: "Orele se mută online!"

A căzut tavanul într-o şcoală din Giurgiu, proaspăt renovată. Reacţia Inspectoratului Şcolar: "Orele se mută online!"

Imaginea popularizată de o profesoară la o şcoală din judeţul Giurgiu dezvăluie un peisaj devastat. O suprafaţă mare de gips-carton, desprinsă din tavan, s-a prăbuşit peste catedră iar resturi de zidărie sunt împrăştiate peste tot.

A căzut tavanul într-o şcoală din Giurgiu, proaspăt renovată. Reacţia Inspectoratului Şcolar: "Orele se mută online!"
Sursa foto: Facebook/Mihaela Murgoci
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2021   •   13:40

Incidentul a avut loc la şcoala din comuna Isvoarele, judeţul Giurgiu, în noaptea de miercuri spre joi.

Profesoara Mihaela Murgoci a constatat incidentul joi şi a postat imaginea pe Facebook.

"Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb - ce suflet au cei din firma care a "renovat" școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?", a scris ea pe Facebook.

Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof...

Publicată de Mihaela Murgoci pe Joi, 18 martie 2021

Ea a adăugat imagini din care reiese că şcoala a făcut obiectul unui proiect de reabilitare început în 2019 şi care urmează să se încheie în iulie 2021. Proiectant este o firmă din Bucureşti iar executant, o altă firmă, din Teleorman (foto galerie).

Georgeta Stănescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Giurgiu, a declarat la Antena 3 că incidentul din 18 martie este "neaşteptat şi nedorit".

Potrivit acesteia, lucările la interior, executate de firma din Teleorman, au fost încheiate şi ar mai fi de executat lucrări exterioare, inclusiv la acoperiş.

"Unitatea şcolară va trece la scenariul de cursuri online până ce va fi identificat un spaţiu pentru relocarea elevilor", a spus Stănescu. Ea nu a fost în măsură să confirme dacă şcoala a contactat conducerea firmei care a realizat lucrările de reabilitare.

×
Subiecte în articol: Isvoarele Giurgiu tavan prăbuşit
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close