Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, înregistrată la Miercurea Ciuc. Mercurul a scăzut sub zero grade

de G.S.    |    24 Sep 2016   •   10:06
Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, înregistrată la Miercurea Ciuc. Mercurul a scăzut sub zero grade

Mercurul termometrelor a coborât sâmbătă dimineaţă, la Miercurea Ciuc, până la minus 2,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă o nouă minimă a acestei toamne.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureş, Gyorfy Zoltan, a declarat pentru AGERPRES că este pentru a doua zi consecutiv când la Miercurea Ciuc se înregistrează temperaturi negative, după ce vineri dimineaţă s-au consemnat minus 0,9 grade Celsius.

Valoarea de minus 2,2 grade Celsius este cea mai scăzută înregistrată în această toamnă în zonele locuite din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Şi la Joseni, mercurul termometrelor a coborât până la minus 1,1 grade Celsius, în vreme ce la Topliţa au fost 0,2 grade.

Potrivit sursei citate, în zonă a intrat o masă de aer rece, iar temperaturile vor continua să fie scăzute şi în zilele următoare. De asemenea, sunt aşteptate precipitaţii, preponderent sub formă de ploaie, iar la altitudini mari este posibil să se înregistreze precipitaţii mixte.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close