Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România unde oamenii vor primi amenzi dacă hrănesc porumbeii și câinii de pe stradă

Orașul din România unde oamenii vor primi amenzi dacă hrănesc porumbeii și câinii de pe stradă

Un proiect de lege controversat îi scandalizează pe iubitorii de animale din Timișoara. Potrivit proiectului inițiat de consilerii locali USR PLUS, oamenii nu mai au voie să hrănească porumbeii și câinii de pe stradă, iar cei care nu vor respecta regulile, s-ar putea alege cu amenzi cuprinse între 250 și 500 de lei.

Orașul din România unde oamenii vor primi amenzi dacă hrănesc porumbeii și câinii de pe stradă
de Iulia Gorgorin    |    18 Apr 2021   •   19:18

Potrivit inițiatorilor acestui proiect de lege, animalele nu ar trebui hrănite în spațiul public, din motive de igienă.

Cei care au inițiat proiectul controversat sunt consilierii locali Răzvan Stana şi Rodica Militaru. Aceștia vor să interzică hrănirea porumbeilor şi a animalelor fără stăpân de pe domeniul public.

„În Ungaria, în parcuri este interzisă hrănirea, iar amenzile sunt undeva până la 200 de euro. Parisul a  angajat păsări de pradă care să facă un control al porumbeilor. Londra interzice, Viena interzice,  Helsinki. Dacă noi vom încerca să îi hrănim, ei nu vor muri de foame. Ei îşi vor găsi resursele necesare acolo unde sunt acum. Nu este ok să hrăneşti porumbeii. Resturile care rămân atrag şoareci, atrag şobolani. Porumbeii sunt şi purtători de diverse boli, chiar transmisibile la om, chiar transmisibile la om, cum este psitacoza, o boală destul de gravă. Ideea este nu de a porni o acţiune împotriva porumbeilor, ci de a controla lucrurile. Iniţiativa a pornit de la iniţiativa Direcţiei de Mediu din primărie de a controla acest lucru, iar noi am fost de acord”, a declarat Răzvan Stana, potrivit expressdebanat.ro. 

Rodica Militaru susţine că păsările degradează faţadele clădirilor istorice şi distrug statuile.   „Aceşti porumbei cu excrementele lor distrug faţadele clădirilor, distrug statuile. Vedeţi că au fost renovate multe clădiri frumos, în centru, clădirile acestea cum vor arăta până în 2023? Dar nu se pune problema de a nu fi hrăniţi deloc aceşti porumbei. Ei au sursă de hrană într-un oraş ca Timişoara. Dacă ei nu mai au sursă de hrană, constant, în centru, cu sacul, sau pâine aruncată, pâinea care e foarte nesănătoasă pentru nutriţia porumbeilor, ei se vor răspândi în parcuri”, a explicat Rodica Militaru. 

 

×
Subiecte în articol: porumbei caini amenzi Timisoara animale
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close