Antena 3 Actualitate Locale Tineri amendaţi şi puşi să măture un covor de coji de seminţe, în Piteşti

Tineri amendaţi şi puşi să măture un covor de coji de seminţe, în Piteşti

de Mariana Zaharia    |    25 Mai 2021   •   11:22
Tineri amendaţi şi puşi să măture un covor de coji de seminţe, în Piteşti
Sursa foto: Poliţia Locală Piteşti

Zeci de tineri din Piteşti au fost amendaţi, iar opt dintre ei au fost puşi să măture un covor de coji de seminţe, după ce au uitat regulile bunului-simţ şi au lăsat în urmă o mizerie de nedescris.

Tinerii au fost prinşi în flagrant de poliţiştii locali din Piteşti, după ce au ieşit în parcuri şi în faţa blocurilor din oraş, iar în urma lor au lăsat dezastru.

Kilograme întregi de seminţe au fost sparte de tineri, iar pe jos au lăsat adevărate covoare de coji, motiv pentru care poliţiştii locali i-au amendat, iar pe unii dintre ei i-au pus să măture.

În total, poliţiştii locali din Piteşti au aplicat 41 de amenzi în valoare totală de 7.600 de lei.

"În perioada 10.05.2021 – 24.05.2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au desfășurat acțiuni punctuale în parcurile din municipiul Pitești, locurile de joacă pentru copii și zona centrală, scopul principal fiind acela de a menține curățenia în municipiu, precum și conștientizarea celor care încalcă prevederile legale.

În perioada amintită, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru consumul semințelor si aruncatul cojilor pe domeniul public, precum și pentru aruncarea resturilor de țigări.

În același timp, 8 persoane au fost puse să strângă mizeria creată, fiindu-le puse la dispoziție mături și fărașe. Facem precizarea că aspectele de mai sus se sancționează cu amendă cu valori cuprinse între 100 lei și 200 lei, conform H.C.L. 197/2017.

Pe această cale, facem apel la simțul civic al cetățenilor municipiului Pitești, cu îndemnul de a păstra și de a menține, împreună, un oraș curat și civilizat!", se arată într-o informare a Poliţiei Locale Piteşti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close