Antena 3 CNN Actualitate Locale Ei sunt cei patru tineri care au furat 170.000 de lei de la pensionari. Cum au procedat hoţii

Ei sunt cei patru tineri care au furat 170.000 de lei de la pensionari. Cum au procedat hoţii

Trei tineri acuzaţi că au furat 168.000 de lei de la Asociaţia pensionarilor au fost reţinuţi, la Petroşani, iar un al patrulea suspect este deja arestat.

Ei sunt cei patru tineri care au furat 170.000 de lei de la pensionari. Cum au procedat hoţii
de Laura Doroftei    |    07 Aug 2021   •   16:34

Cei trei tineri au vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, iar în noaptea de 7-8 iulie, împreună cu un alt bărbat, au forțat ușa de la casierie a unei asociații din Petroșani şi au plecat cu seiful după ei, informează Poliţia Petroşani.

Cei patru au pus seiful în maşina unuia dintre ei şi au plecat de la locul faptei.

Primul dintre acuzaţi este deja în arest, iar ceilalţi trei au fost prinşi sâmbătă, în urma unor percheziţii.

Autorităţile au recuperat până acum 10% din prejudiciu, iar reprezentantul Asociaţiei pensionarilor a fost amendat cu 2.000 de lei.

Patru tineri au intrat noaptea în sediul Asociaţiei pensionarilor şi au luat un seif plin cu bani

"La data de 06.08.2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Petroșani au efectuat o acțiune în cartierul Colonie, din Petroșani, în scopul depistării unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și a luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Hunedoara. 

Polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare și au depistat și au condus la sediul Poliției Municipiului Petroșani trei tineri (cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, din Petroșani), bănuiţi de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cei trei tineri, în noaptea de 7/8 iulie 2021, împreună cu un alt tânăr (în prezent arestat preventiv în aceeași cauză) s-au deplasat la sediul unei asociații din Petroșani, unde au forțat ușa de acces în casierie și au sustras din interior un seif în care se afla o sumă de bani, pe care l-au încărcat în portbagajul autoturismului unuia dintre ei și au părăsit locul faptei. 

10% din bani, recuperaţi

Față de cei trei tineri, polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie prezentați magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive. 

Până în momentul de față, a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat (suma respectivă fiind ridicată de la locuința bărbatului aflat în stare de arest preventiv). 

Totodată, ca urmare a deficientelor constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a reprezentantului asociației  din Petroșani (de la sediul căreia a fost sustras seiful), cu amendă în cuantum de 2000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor mininale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfășura", se arată în comunicatul Poliţiei Petroşani, remis, sâmbătă, presei.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close