Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi tineri din București au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsă

Doi tineri din București au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsă

Doi tineri de 21 și 22 de ani sunt cercetați după ce ar fi cumpărat de un localnic din Mihai Viteazu, județul Cluj, o motocicletă folosind o dovadă de plată falsificată.

Doi tineri din București au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   16:25

Polițiștii au făcut două percheziții domiciliare, în municipiul București și în localitatea Dobroești, județul Ilfov, într-un dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic. Din cercetări a reieșit că, în luna octombrie, cei doi ar fi contactat un bărbat din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, cu pretextul achiziționării de la aceasta a unei motociclete cu 6.500 de euro.

Unul dintre cei doi s-ar fi prezentat sub o altă identitate și i-ar fi transmis proprietarului, prin mijloace electronice, un document tip PDF care conținea o dovadă de plată falsificată.

Pentru că avea nevoie ca cineva să îi aducă motocicleta, acesta ar fi contactat un alt bărbat, căruia, sub aceeași formă, i-ar fi prezentat o plată de 1.800 de euro, pe care l-ar fi convins astfel să presteze servicii de transport a motocicletei până în localitatea Breaza, județul Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, un calculator, mai multe cartele de telefonie, precum și motocicleta în cauză

Citește și: O fată de 20 de ani care a atacat o pensionară pentru a-i fura portofelul | Polițiștii din București au reținut-o 

Totodată, asupra unui dintre cei doi, în urma controlului corporal, au fost găsite 6 grame de substanță vegetală verde-oliv, cercetările fiind preluate de structura competentă de combatere a criminalității organizate.

Prin urmare, cei doi tineri, de 21 și 22 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentați instanței pentru dispunerea unor noi măsuri preventive.

×
Subiecte în articol: motocicleta bani falsi
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close