Antena 3 CNN Actualitate Locale Toaletă la preț de apartament, instalată într-un parc din Sinaia: se curăță, ventilează și parfumează singură

Toaletă la preț de apartament, instalată într-un parc din Sinaia: se curăță, ventilează și parfumează singură

Primăria orașului Sinaia a făcut o investiție uriașă, într-o toaletă amplasată în parcul "Dimitrie Ghica" din centrul stațiunii.

de Mia Lungu    |    21 Oct 2022   •   12:46

Toaleta dispune de un sistem electronic automat pe bază de senzori "no touch" pentru deschiderea și închiderea ușii, care se deschide și în caz de urgență.

Potrivit informațiilor publicate în SEAP, toaleta, comercializată de COMEX ROM SRL, este destinată și persoanelor cu dizabilități, iar după fiecare utilizare se declanșează curățarea și dezinfecția automată a podelei cabinei, curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior, dar și ventilația și parfumarea cabinei, plus igienizarea mâinilor după utilizarea toaletei.

Conform prahovainfo.ro, toaleta a costat 52.000 de euro fără TVA, cam cât este evaluat un apartament cu două camere în oraș.

Primăria a motivat nevoia unei astfel de toalete în zona centrală a stațiunii din cauza numărul mare de turiști care ajung în orașul pe de Valea Prahovei.

Nu doar autoritățile locale din Sinaia au investit sume mari de bani în astfel de toalete inteligente. La sfârșitul anului trecut, un astfel de WC a fost montat și în Brașov.

 

×
Subiecte în articol: parc Sinaia toaleta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close