Antena 3 CNN Actualitate Locale Începe toaletarea copacilor în Bucureşti. Peste 2.000 de copaci uscaţi vor fi tăiaţi în Sectorul 2

Începe toaletarea copacilor în Bucureşti. Peste 2.000 de copaci uscaţi vor fi tăiaţi în Sectorul 2

Astăzi începe tăierea copacilor uscaţi în Bucureşti. Autortităţile din Sectorul 2 vor să taie peste 2.000 de copaci uscaţi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2023   •   12:29

Primarii de sector spun că s-au săturat să mai aştepte după edilul-şef, Nicuşor Dan, aşa că au cerut aprobarea prefectului pentru tăierea copacilor periculoşi din Bucureşti.

De mai bine de 2 ani, primarul Capitalei refuză să semneze autorizaţiile pentru defrişare. De la preluarea mandatului de către Nicuşor Dan şi până acum, primăriile au trimis peste 20.000 de solicitări care vizează tăierea copacilor către Primăria Capitalei.

Citeşte şi: Situație alarmantă: ambulanțele fără aer condiționat, chemate să salveze oameni din caniculă

Angajaţii de la ADP Sector 2 au început astăzi o acţiune amplă de raza sectorului. Toaletarea copacilor va dura aproximativ 2 luni de zile.

Vor fi tăiaţi copacii uscaţi din parcuri, din parcări, din faţa blocurilor sau de pe străzi. Aceşti copaci reprezintă un pericol iminent pentru bucureşteni, mai ales în timpul furtunilor.

Vremea rea din ultimele luni a cauzat accidente în Bucureşti, din cauză că aceşti copaci uscaţi au căzut peste maşini, astfel că au distrus bunurile oamenilor.

Citeşte şi: "Iată că astăzi asistăm la un incident grav": Piedone îl somează pe Nicușor Dan, după ce un bărbat a fost rănit într-o mașină strivită de un copac

Din cauză că primarul Capitalei a refuzat să semneze avizele, în Sectorul 2 a fost convocat un Comitet de Urgenţă, care a transmis o solicitare către Prefectura Capitalei pentru a fi avizate aceste defrişări.

Prefectul Capitalei i-a cerut săptămâna trecută primarului general Nicuşor Dan să urgenteze toate solicitările în termen de 30 de zile. Rămâne de văzut dacă Nicuşor Dan va îndeplini această solicitare sau nu.

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close