Antena 3 CNN Actualitate Locale Mii de tone de pepeni abandonați pe câmp, la Dăbuleni. Nimeni nu mai cumpără, deși costă 20 bani kg

Mii de tone de pepeni abandonați pe câmp, la Dăbuleni. Nimeni nu mai cumpără, deși costă 20 bani kg

Fermierii din Dăbuleni și-au abandonat pepenii pe câmp. Oamenii spun că nu mai are sens să-i culeagă pentru că nu-i mai cumpără nimeni, chiar dacă prețul a ajuns și la 20 de bani.

Mii de tone de pepeni abandonați pe câmp, la Dăbuleni. Nimeni nu mai cumpără, deși costă 20 bani kg
de Loredana Chimoiu    |    02 Sep 2021   •   15:53

Mii de tone de lubeniță zace acum neculeasă în zona Olteniei.

Chiar dacă anul acesta, producția la pepene verde a fost foarte bună, oamenii spun ca sunt nevoiți să-și abandoneze culturile. De exemplu, tanti Tomița regreta că a muncit luni întregi să aibă o recoltă frumoasă și bogată, iar acum privește neputincioasă cum zeci de tone de lubenița se distrug de la o zi la alta.

Femeia spune ca nu e normal ca la producator prețul să fie de 20 de bani, iar în piețele de la oraș, lubenița sa se vândă chiar și cu 3 lei.

Sunt și fermieri care spun ca anul acesta au avut noroc. Nu e vorba de vreun profit. Oamenii sunt multumiți că au reușit să scoată ce au investit.

În piața din Dăbuleni nu mai e forfota de altădată. Oamenii așteaptă cu remorcile pline ore-n șir câte un client. 

De pe un hectar, un fermier strânge circa 50 de tone de pepeni. Cheltuielile cu înființarea culturii și întreținerea ei se ridica la 20 de mii de lei. La fiecare hectar, anul acesta, pierderea, spun fermierii, este de 12 mii de lei.

Anul acesta in Dolj au fost cultivate cu pepeni aproape 3.500 de hectare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pepene
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close