Situație inedită la Reghin. Toți angajații Poliției Rutiere, în arest preventiv

de M.Z.    |    03 Mai 2016   •   18:29
Situație inedită la Reghin. Toți angajații Poliției Rutiere, în arest preventiv Foto: www.facebook.com/PolitiaRomana

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, marți, ca nefondate, contestațiile celor șapte agenți ai Poliției Rutiere Reghin, depuse împotriva încheierii Tribunalului Mureș, prin care s-a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, informează Agerpres.ro.

Șase dintre polițiști au fost arestați preventiv pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată.

În urma arestării preventive a celor șapte polițiști, Poliția Rutieră Reghin a rămas fără niciun angajat, iar în aceste condiții Serviciul Poliției Rutiere Mureș a fost nevoit să-și suplimenteze echipajele în zonă, inclusiv pentru acoperirea segmentului de pe DN 15 Reghin-Toplița.

Pe 18 aprilie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au făcut 11 percheziții, dintre care una la sediul Poliției Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă remis atunci de DGA Mureș, erau vizați șapte agenți de poliție din cadrul Biroului de Poliție Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 și până în prezent, ar fi pretins și primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

Parteneri
x close