Antena 3 CNN Actualitate Locale Trafic blocat pe Autostrada A1, lângă Ciorogârla, după un accident cu patru mașini. A fost chemat elicopterul SMURD

Trafic blocat pe Autostrada A1, lângă Ciorogârla, după un accident cu patru mașini. A fost chemat elicopterul SMURD

Un accident în care au fost implicate două TIR-uri și două autoturisme s-a produs marți pe autostrada A1. Mai multe persoane sunt rănite și elicopterul SMURD a fost trimis la fața locului. Circulația mașinilor este blocată.

Trafic blocat pe Autostrada A1, lângă Ciorogârla, după un accident cu patru mașini. A fost chemat elicopterul SMURD
Sursa foto: Facebook/ Info Trafic
de Georgiana Adam    |    19 Sep 2023   •   09:19

Update 13:00 "În cauza privind accidentul rutier produs pe Autostrada A 1-km 17, în zona localității Ciorogârla, revenim cu următoarele precizări:

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au constatat faptul că, din impact a rezultat decesul a  5 persoane dintr-un autoturism si ranirea altor 2 persoane, respectiv șoferul unui tir și șoferul unui  autoturism.

Persoanele rănite au fost transportate la spitale din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Conducătorii celor 2 tiruri au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 București - Ramnicu Vâlcea efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.", au transmis polițiștii.

Update 12:00 Salvatorii ISU au confirmat cinci decese până în acest moment, în mașina strivită între TIR-uri. Datele nu sunt finale, întrucât mașina a fost distrusă complet și este, în continuare, extrem de dificilă identificarea numărului de victime. 

Inițial salvatorii raportasera patru decese. Autoturismul strivit avea 8+1 locuri.

Șoferul mașinii albastre a intrat în stop cardiorespirator la Spitalul Floreasca și este resuscitat.

Update 10:50 Șoferul din primul TIR a primit îngrijiri medicale la fața locului și acum dă declarații poliției, iar șoferul din TIR-ul din spate este la Spitalul Floreasca în stare gravă.

Update 10:00 Traficul este blocat pe sensul spre București. Elicopter SMURD a revenit la locul intervenției.

"La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 8:14, polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1 au fost sesizați cu privire la faptul că, pe autostrada A1 km 17, în zona localității Ciorogârla, pe sensul de mers Pitești- București, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 tiruri și 2 autoturisme, soldat cu rănirea mai multor persoane.", a transmis Poliția.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1, echipaje medicale SMURD si pompierii militari, pentru efectuarea activităților din competență.

La acest moment, se acționează pentru descarcerarea persoanelor din autoturism.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi A1 efectuează cercetări, pentru stabilirea cu exactitate a numărului de victime implicate în accident, stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Update 09:40 În autoturismul de culoare albastră a fost o persoană încarcerată, transportată ulterior cu elicopterul SMURD la spital.

În TIR-ul de culoare galbenă a fost găsit șoferul, descarcerat în urma cu scurt timp, conștient. Acesta este în evaluare SMURD la fața locului și urmează a fi transportat la spital.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În TIR-ul gri a fost găsit soferul, fără probleme medicale.

Între cele două TIR-uri este un vehicul, deformat în mare măsură, în interiorul căruia nu se poate determina numărul de persoane.

Știrea inițială: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că patru autovehicule, dintre care două autotrenuri, au fost implicate într-o coliziune față-spate pe Autostrada A1. 

Accidentul a avut loc pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla din județul Ilfov. 

Mai multe persoane se află în evaluare medicală la fața locului, fiind solicitată intervenția unui elicopter SMURD. 

Traficul este blocat, fiind deviată circulația pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal, a precizat Infotrafic.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close