x close

Doi soţi din Iaşi, prinşi în flagrant în timp ce vindeau un kilogram de cocaină cu 45.000 de euro

de S.T.    |    06 Mar 2020   •   10:17
Doi soţi din Iaşi, prinşi în flagrant în timp ce vindeau un kilogram de cocaină cu 45.000 de euro Politia Romana/Facebook

Trafic de droguri la Iași. Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților V.C.N., A.B.M. și V.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri mare risc.

În cauză s-a stabilit că inculpatul V.C.N., administrator al unei societăți de transport internațional persoane și colete, care în principal efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 euro/kilogram.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României.

La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului V.C.N. și a soției sale, inculpata V.N., imediat după ce aceștia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași.

La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au efectuat 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

În cursul zilei de vineri, 6 martie, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, transmite DIICOT.

Parteneri
Parteneri
sati