Antena 3 CNN Actualitate Locale Botoşani: 15 persoane reţinute de procurorii DIICOT în dosarul traficanţilor de ţigări

Botoşani: 15 persoane reţinute de procurorii DIICOT în dosarul traficanţilor de ţigări

Botoşani: 15 persoane reţinute de procurorii DIICOT în dosarul traficanţilor de ţigări
de S.T.    |    20 Noi 2015   •   09:53

Procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au emis 15 ordonanțe de reținere și trei ordonanțe de instituire a controlului judiciar pe numele membrilor celor șase grupări infracționale specializate în contrabanda cu țigări, care au fost destructurate joi, scrie agerpres.ro.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate, vineri, judecătorilor Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, ''membrii grupului au aprovizionat în permanență piața neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a țigaretelor, cantitățile rulate și frecvența livrărilor de țigarete''.

Începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un număr de șase grupuri infracționale organizate, care au săvârșit infracțiunea de contrabandă, acționând în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina.

Țigările de contrabandă erau introduse în România de către palierul ucrainean al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Bajura—Darabani, iar de către palierul moldovenesc al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Păltiniș—Horodiștea, Rediu—Rădăuți Prut—Miorcani, Cotu Miculinți—Crasnaleuca, Mitoc și Liveni—Manoleasa Prut, de unde erau preluate, transportate, depozitate și comercializate de către membrii celor șase grupări infracționale pe piața neagră din județul Botoșani.

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close