Antena 3 CNN Actualitate Locale Trafic feroviar întrerupt în zona Filiași: au căzut copaci pe șine din cauza condițiilor meteo

Trafic feroviar întrerupt în zona Filiași: au căzut copaci pe șine din cauza condițiilor meteo

Traficul feroviar este întrerupt, luni seara, în zona Filiași, ca urmare a căderilor de copaci pe segmentul feroviar Filiași - Gura Motrului, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Călătorii din trenurile afectate primesc asistență, anunță CFR Călători.

Trafic feroviar întrerupt în zona Filiași: au căzut copaci pe șine din cauza condițiilor meteo
Sursa foto: Arhivă Antena 3
de Claudia Popovici    |    10 Ian 2022   •   20:45

Update: Patru trenuri de călători staționează între Gura Motrului și Filiași

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de meteo nefavorabile pe rețeaua feroviară din partea de sud a țării, pe raza Regionalei CF Craiova, unde personalul feroviar acționează cu două drezine pantograf, între stațiile Gura Motrului și Filiași pentru înlocuirea firului de contact, rupt de un copac prăbușit pe calea ferată, și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

„Personalul de intervenții acționează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în stația Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracțiune Diesel. Intervențiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulației în condiții normale de trafic, pe acest segment feroviar. Menționăm faptul că 4 trenuri de călători - IR 349, IR 73, R 9508 și R 9015 - sunt staționate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electrică și căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulație, pe firul II, cu tracțiune Diesel”, spune Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Aceasta precizează că măsura staționării temporare, în intervalul necesar intervențiilor, și dublarea garniturilor cu locomotivă Diesel au drept scop reducerea întârzierilor și asigurarea continuității circulației, concomitent cu desfășurarea lucrărilor în zona afectată.

Ştirea iniţială: Trafic feroviar întrerupt în zona Filiași: au căzut copaci pe șine din cauza condițiilor meteo

Ca urmare căderilor de copaci de luni seara pe segmentul feroviar Filiași - Gura Motrului, cauzate de condițiile meteo nefavorabile, este întreruptă temporar circulatia trenurilor și alimentarea cu energie electrică a linei de contact, afectând circulația unor trenuri în trafic intern și internațional, informează CFR.

Trenurile își vor relua mersul în condiții de siguranță imediat ce echipele feroviare vor finaliza intervenția și se va asigura posibilitatea reluarii circulației în prima etapă cu locomotive diesel în zona afectată.

În zonele unde este necesar, CFR Călători a pus operativ la dispoziția CFR SA locomotivele Diesel necesare pentru deblocarea circulației.

CFR Călători transmite că ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor.

„Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță. Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi modificări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521”, transmit reprezentanții CFR Călători.

Pasagerii care au bilete și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

×
Subiecte în articol: trafic feroviar Filiași meteo copaci CFR
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close