Antena 3 CNN Actualitate Locale Traficul feroviar care leagă silozul din Portul Galați de gara CFR, redeschis după 3 decenii

Traficul feroviar care leagă silozul din Portul Galați de gara CFR, redeschis după 3 decenii

După trei decenii de când a fost abandonată, calea ferată cu ecartament normal care leagă Portul Galați de Gara CFR, pe o distanță de 1,5 kilometri, a fost redeschisă traficului, a anunțat președintele PSD al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Traficul feroviar care leagă silozul din Portul Galați de gara CFR, redeschis după 3 decenii
Sursa foto: Facebook/ Costel Fotea
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2022   •   14:23

"În acest moment, cerealele din Ucraina pot fi aduse direct în Portul Galați pe porțiunea cu ecartament larg, pentru a fi încărcate în șlepuri și barje, sau încărcate direct din siloz în vagoane care circulă pe ecartament normal și transportate oriunde în România și Europa pe calea ferată", a transmis Costel Fotea.

"Lucrările au fost realizate de către cei de la CFR, cu mai multe echipe de muncitori de la Galați, Brăila, Buzău, Focșani și Târgu Ocna.

Au fost înlocuite sute de traverse și s-au folosit peste 800 de tone de piatră spartă și peste 4.400 de tone de material mărunt de prindere.

Îi felicit că au reușit într-un timp record să redeschidă traficul pe două importante tronsoane de cale ferată, care pot dinamiza mult transportul de mărfuri, a mai precizat președintele CJ Galați.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close