Antena 3 CNN Actualitate Locale Trafic feroviar oprit din cauza unui incendiu între Basarabi şi Dorobanțu, în judeţul Constanţa

Trafic feroviar oprit din cauza unui incendiu între Basarabi şi Dorobanțu, în judeţul Constanţa

Traficul feroviar a fost oprit miercuri între stațiile Basarabi si Dorobanțul, din cauza unui incendiu de vegetație.

Trafic feroviar oprit din cauza unui incendiu între Basarabi şi Dorobanțu, în judeţul Constanţa
Sursa foto: Facebook | CFR Calatori
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2023   •   15:04

CFR SA anunță că, miercuri după-amiaza, circulația feroviară este oprită, la solicitarea reprezentanților ISU, între stațiile Basarabi si Dorobanțu, pe ambele fire.

Oprirea temporară a traficului feroviar a fost solicitată de ISU pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din zonă.

Două trenuri de călători sunt oprite temporar, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de reprezentanții ISU, și anume: IR 1996 în stația Basarabi, de la ora 14.46, și IR 1883, în Medgidia, de la ora 14.40.

Update 15:35 CFR SA a anunțat că a fost redeschisă linia Basarabi - Dorobanțu, iar traficul feroviar s-a reluat în conditii de siguranță.

Trei trenuri de călători - IR 1996, IR 1883 și R 8024, care au staționat temporar în timpul intervenției ISU, au fost reînscrise în circulație, acestea urmând să ajungă la stațiile de destinație cu întârzieri cuprinse între 20 și 26 de minute.

Incident şi între stațiile Gura Motrului -Turceni

Circulația trenurilor a fost oprită miercuri, la prânz şi între stațiile Gura Motrului -Turceni, pe firul 2, unde locomotiva unui tren de marfă, care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă, s-a defectat.

Compania CFR SA precizează că firul 1 este închis pentru lucrări în perioada 17 - 28.07.2023, ceea ce nu permite redirecționarea trenurilor pe un singur fir.

O locomotivă de ajutor a plecat din Turceni pentru tractarea trenului de marfă. Până la eliberarea liniei, trenul IR 1823 a fost oprit temporar în stația Filiași, de la ora 13.18.

 

×
Subiecte în articol: CFR Constanța
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close