Antena 3 CNN Actualitate Locale Tragedie în Munții Bucegi! O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața, chiar de ziua ei

Tragedie în Munții Bucegi! O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața, chiar de ziua ei

O alpinistă cu experiență din Brașov a murit în Munții Bucegi. Trupul acesteia nu poate fi recuperat din cauza vântului extrem de puternic.

Tragedie în Munții Bucegi! O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața, chiar de ziua ei
Sursa foto: Salvamont Bușteni/Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2022   •   16:51

Potrivit Salvamont Bușteni, alpinista a murit chiar de ziua ei de naștere.

"Pentru ca mai are o sora geamana, aceasta a vrut sa omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din pacate, nu si-a gasit niciun partener de drum si a plecat singura in traseu. Pe la amiaza, aceasta nu a mai raspuns la telefon, iar familia a inceput sa se ingrijoreze.

Salvamontistii din Busteni si Prahova au primit apelul de urgenta in jurul orei 18.00. O echipa aflata pe platou a incercat imediat sa plece spre Vf.Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zapada a facut imposibila deplasarea. O alta echipa a plecat din Busteni pe urmele fetei, dar cand au ajuns in zona de creasta, vantul puternic a sters urmele celei disparute si aceasta nu a putut fi gasita.

Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit sa localizeze victima. Era cazuta pe un versant SE-stic fara semne vitale.

Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe incercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansa generat de aeronava.

Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru", au anunţat salavomtiştii.

O alpinista cu experienta din Brasov si-a pierdut ieri viata in Muntii Bucegi, chiar de ziua ei de nastere. Pentru...

Posted by Salvamont Busteni on Thursday, 13 January 2022

×
Subiecte în articol: alpinistă muntii bucegi Brașov
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close